Hjem | Artikler | Betale for mye skatt?

Betale for mye skatt?

Det er alltid gledelig når det dukker opp penger man ikke hadde forventet å få, og skattepengene er gjerne av en slik art. Fordelen med dette er at det faktisk er penger man selv har spart i form av for mye betalt skatt, og på den måten får en uforventet overraskelse av den positive sorten.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 26.07.23

Som sagt, skattepenger er penger man betaler i skatt av inntekt, og dersom det innbetalte beløpet er høyere enn hva det skulle ha vært, så får man dette beløpet tilbake i forbindelse med skatteoppgjøret. Beløpet vil variere i forhold til hvor mye man har innbetalt for mye, og motsatt er det slik at dersom man har innbetalt for lite skatt må man betale. Det kalles da restskatt.

Mange har valgt å frivillig betale for mye skatt for å sikre seg man unngår restskatt, samtidig som det alltid er hyggelig med litt ekstra penger en gang i året. Ulempen med restskatt er imidlertid at det i realiteten er penger man «låner» til staten da det er dem som disponerer dem den tiden man ikke selv har glede av dem, og det er ingen renter når de tilbakebetales.

Sørger man imidlertid for å betale korrekt skatt, slik at skatteoppgjøret går i null og man hverken blir skyldig eller har til gode, så er det det beste rent rentemessig. Spesielt hvis det er betydelige beløp som kunne ha kommet til nytte på annen måte.

Det er heller ikke alle som får tilbake det de faktisk har betalt for mye i skatt. Dette gjelder hvis beløpet er under hundre kroner brutto, eller i de tilfeller man har gjeld til det offentlige, kanskje i form av ubetalte bøter eller barnebidrag, for å nevne noen, så vil dette motregnes og trekkes fra det beløpet man i utgangspunktet skulle fått tilbake på skatten.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla