Hjem | Artikler | Billig strøm

Billig strøm

Billig strøm er noe alle vil ha, noe som kanskje ikke er så overraskende, men hvordan finner du fram til de gunstige prisene og avtalevilkår?

Forfatter: Redaktør
Publisert: 26.07.23

Det store spørsmålet, vil være om du skal velge spotpris, som prissetter strømmen her og nå, eller om du skal betale en forhåndsbetalt pris for strømmen. Hva du skal velge er umulig å si, fordi det er så avhengig av tilbud/etterspørsel og sesongvariasjoner, men statistikken viser, at det lønner seg med spotpris.

Om vi hadde svaret på hvor du skal få billigst strøm, så hadde det ikke vært noe behov for å sammenligne. Det eneste vi kan, er å gi deg en pekepinn på hva du bør se etter. Strømselskapene selger nemlig akkurat det samme produktet, så hvem du velger har ikke noe å si for kvaliteten på strømmen du får. De er for øvrig også forpliktet til å forsyne sine kunder stabilt. Den store forskjellen ligger i prisen.

Hva du selv foretrekker har også mye å si. Hvis du vil ha faste rammer og en forutsigbar økonomi, er det nok lurt å gå for fastpris. Dette alternativet er gjerne noen hakk dyrere, men du er ikke like utsatt for et prishopp. Med en spotpris, vil du ha muligheten til å følge markedet og betale det strømmen koster akkurat nå. Hvis det er ekstra gebyrer hver måned, så har dette også en stor innvirkning på totalprisen.

Vil du ha billig strøm, til enhver tid, er det kanskje lurt å skifte strømleverandør ofte. Da bør du ikke ha bindingstid, fordi du skal ha friheten til å skifte leverandør, uten at det medfører noen ekstra kostnader for deg – i hver fall minst mulig.

Det er enkelt å få billig strøm. Alt du behøver å gjøre, er å sammenligne de ulike tilbudene i markedet, få frem kalkulatoren og treffe det valget som fungerer best for deg. 


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla