Hjem | Artikler | Bytte strøm

Bytte strøm

Det er mange som ser etter muligheten til å bytte strøm. Årsaken til dette, er at det kan være mange penger å spare med noen enkle grep. Siden det er et fritt marked, er strømleverandøren forpliktet til å ta seg av alt det administrative – det er faktisk kjempeenkelt å bytte strøm!

Forfatter: Redaktør
Publisert: 26.07.23

Alt du behøver å gjøre, er å finne en strømleverandør, som gir deg en bedre pris. Deretter vil du bli bedt om å skrive under på et elektronisk dokument. Etter relativt kort tid, vil du se at kostnadene faller og du har allerede spart på strømregninga. Så hva skal du se etter når du vil bytte strøm?

I all hovedsak skiller vi mellom spotpris og fastpris. Det førstnevnte kan sammenlignes med en flytende rente, hvor det er en viss uforutsigbarhet i markedet, men det er også dette alternativet som gir deg best pris – akkurat nå. Om prisen går opp, står du alltid fritt til å skifte leverandør, eller hvilket prisregime du vil innordne deg under.

Fastpris på strøm er noe mange velger, nettopp på grunn av forutsigbarheten. Du vet alltid hvor mye du skal betale per kWh og du slipper å være prisgitt svingninger i markedet. Dette er et alternativ for de som liker å vite hvor mye de kan forvente på regninga, fra måned til måned, hele året gjennom. Dette alternativet er ofte en anelse dyrere enn spotpris.

Andre faktorer som spiller inn, når du skal bytte strøm, er hvor mye du har i faste utgifter. Noen avgifter er fastsatt av staten, mens andre er det strømselskapet som fastsetter. Bare her, kan små beløp bli store, over lang tid.

Sjekk ut ulike leverandører, når du skal bytte strøm, fordi det kan spare deg for tusenvis av kroner årlig. Det er også så latterlig enkelt å sammenligne de ulike leverandørene, skifte abonnement og å se regningen krympe inn. 


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla