Hjem | Pressemeldinger | Danske Bank selger sin privatkundevirksomhet til Nordea

Danske Bank selger sin privatkundevirksomhet til Nordea

Danske Bank kunngjorde for en drøy måned siden at man hadde besluttet å fokusere sin drift i Norge innen bedrifts- og storkundesegmentet, og at man dermed så etter en kjøper til bankens privatkundevirksomhet. Nå er det klart at Nordea overtar denne delen av banken, samt relevante investeringsprodukter.

Forfatter: Danske Bank
Publisert: 19.07.23

Danske Bank selger sin privatkundevirksomhet til Nordea

– Vi er meget godt fornøyde med å ha fått på plass en avtale med Nordea knyttet til salget av vår privatkundevirksomhet. Danske Bank i Norge har hatt solid vekst med hensyn til antall personkunder de siste årene, og vi kjente åpenbart på et betydelig ansvar når det gjaldt å finne en trygg og god løsning som var til det beste for disse kundene. Det har vi nå gjort, sier landssjef Erlend Angelfoss i Danske Bank i Norge.

Han understreker videre at bankens privatkunder ikke trenger å foreta seg noe knyttet til salget på nåværende tidspunkt, og at alle løsninger og tjenester vil fortsette som før i lang tid fremover. Banken vil komme med ytterligere informasjon om prosessen på et senere tidspunkt.

Styrker satsningen på bedrifts- og storkundesegmentet

Danske Bank kunngjorde 7. juni i år at man som følge av en strategisk gjennomgang hadde besluttet å fokusere sin drift i Norge innen bedrifts- og storkundesegmentet, og at man som en konsekvens av dette ikke lenger ville videreføre satsingen på personmarkedet.

– Strategien er å forsterke rollen som forretningsbank i Norge videre og ta ytterligere markedsandeler, og salget av vår personmarkedsvirksomhet vil på sikt gjøre oss i stand til å få til dette i enda større grad. Danske Bank har hatt en meget positiv utvikling blant norske bedriftskunder over tid, og vi har opparbeidet en viktig og solid posisjon, noe som blant annet kommer til syne gjennom høy kundetilfredshet. Den posisjonen skal vi bygge videre på, og vi skal være en offensiv og ambisiøs aktør i dette markedet, sier Angelfoss.

Danske Banks avtale med Nordea skal nå gjennomgås og godkjennes av norske konkurransemyndigheter. Gitt at denne delen av prosessen går igjennom, forventer man videre at salget blir endelig gjennomført i løpet av 4. kvartal 2024.


Samarbeidspartnere


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla