Hjem | Pressemeldinger | Dyrere erstatninger etter sykkeltyveri

Dyrere erstatninger etter sykkeltyveri

I 2023 ble det stjålet sykler for rekordhøye 166 millioner kroner. Kostbare elsykler bidrar til dyrere skadeutbetalinger.

Forfatter: Fremtind
Publisert: 11.03.24

– Vi kjøper dyrere sykler og dermed blir tohjulingene også mer attraktive for sykkeltyvene, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.  

Bransjestatistikk fra Finans Norge viser at det ble stjålet 16 298 sykler i 2023. Det er en økning på 10 prosent fra året før. I tillegg må vi regne med store mørketall.  
 
– Det er mange som dropper å melde sykkelen sin stjålet, spesielt hvis det er en eldre og slitt modell, opplyser Hofstad-Nielsen.  
 
Flere stjeler dyre elsykler 
Hos Fremtind har gjennomsnittlige utbetalinger for sykkeltyveri økt med nær 700 kroner fra 2022 til 2023. Nå koster hvert sykkeltyveri i snitt nesten 10 000 kroner å erstatte.  

– Vi ser at flere stjålne elsykler bidrar til høyere erstatninger. Mange av disse syklene er kostbare, forklarer Hofstad-Nielsen. 

I 2023 ble det meldt inn 5700 stjålne sykler fra kunder hos Fremtind. Det er aller flest tyverier i mai til oktober, men statistikken viser at det er risiko for å bli frastjålet sykkelen hele året. 

Stadig mer profesjonelle tyver 
Sykkelen din er mest utsatt for tyveri i de største byene. Og tyvene blir stadig mer profesjonelle. 

– Sykkeltyvene er veldig raske. Noen spaner om dagen og stjeler om natten, ofte på bestilling. Derfor vil vi ikke anbefale at du setter fra deg en dyr sykkel i sentrumsområder, selv med en god lås, sier skadeforebyggeren.  
 
Fremtind får innmeldt skadesaker hvert år der sykler med svært gode låser blir stjålet fra offentlige sykkelparkeringer.  

Dekker inntil 40 000 kroner   
Sykkeltyveri dekkes som oftest av din innboforsikring.   

– Men merk at forsikringen har en øvre grense for erstatning på 40 000 kroner, så det kan være lurt å vurdere en egen sykkelforsikring for spesielt kostbare sykler. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap, så får du vite mer om mulighetene, råder Hofstad-Nielsen.   
  

Skadeforebyggerens råd mot sykkeltyverier:  

  • Ha en forsikringsgodkjent sykkellås, og bruk gjerne to låser.
  • Lås sykkelen til faste punkter på folksomme og opplyste steder.
  • Dekk gjerne sykkelen til med en presenning hvis den står i egen hage. Glem heller ikke at sykkelen kan stjeles fra boden, så den bør låses fast i noe, eller settes inn i hus eller leilighet.
  • I tillegg kan det være lurt å ha en skjult GPS-sender i sykkelen, slik at det kan være lett å spore den hvis den blir stjålet.
  • Ha en forsikring som dekker den reelle verdien av sykkelen.
  • Registering i BikeMember gir redusert egenandel.

Samarbeidspartnere


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla