Hjem | Artikler | Fem tips for ansvarlig bruk av kredittkort

Fem tips for ansvarlig bruk av kredittkort

Ansvarlig bruk av kredittkort er viktig for å unngå gjeldsproblemer og opprettholde en god kredittscore. Her er fem tips for å bruke kredittkort ansvarlig:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Fem tips for ansvarlig bruk av kredittkort
  1. Lag et budsjett: Før du begynner å bruke kredittkortet, opprett et månedlig budsjett for å ha kontroll over inntektene og utgiftene dine. Sørg for at du har råd til å betale regningen i sin helhet hver måned.
  2. Betal regningen i tide: Å betale kredittkortregningen i sin helhet og innen forfallsdatoen er avgjørende for å unngå dyre renter og gebyrer.
  3. Unngå impulsive kjøp: Tenk nøye gjennom kjøpene dine og unngå å handle impulsivt med kredittkortet. Spør deg selv om du virkelig trenger varen eller tjenesten før du bruker kortet.
  4. Hold lav utnyttelsesgrad: Unngå å bruke mer enn 30% av kredittgrensen din på kredittkortet. Å ha lav utnyttelsesgrad viser kreditorene at du bruker kredittkortet ansvarlig.
  5. Overvåk transaksjoner: Hold øye med kredittkorttransaksjonene dine regelmessig for å oppdage eventuelle feil eller uautoriserte kjøp tidlig.

Ved å følge disse tipsene kan du bruke kredittkortet ditt ansvarlig og opprettholde en sunn økonomi.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla