Hjem | Artikler | Fem vanlige myter om kredittkort

Fem vanlige myter om kredittkort

Kredittkort kan være nyttige finansielle verktøy, men det er noen myter som omgir dem. La oss avklare fem vanlige myter om kredittkort:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Fem vanlige myter om kredittkort
  • Myte: "Kredittkort er farlig og fører til gjeldsfelle." Faktum: Kredittkort i seg selv er ikke farlige. Det er hvordan de blir brukt som avgjør om de blir en gjeldsfelle eller ikke. Ansvarlig bruk av kredittkort, som betaler regningen i tide og unngår å bruke mer enn du har råd til, kan forhindre gjeldsproblemer.
  • Myte: "Man bør unngå kredittkort for å opprettholde en god kredittscore." Faktum: Å ha et kredittkort og bruke det ansvarlig kan faktisk bidra til å bygge en god kredittscore. Regelmessig bruk og rettidig betaling av regningen viser kreditorene at du er en pålitelig låntaker.
  • Myte: "Man bør alltid betale regningen i sin helhet hver måned." Faktum: Mens det er ideelt å betale regningen i sin helhet for å unngå renter, er det ikke alltid mulig for alle. Å betale mer enn minimumsbeløpet kan også være en god praksis for å unngå høye rentekostnader.
  • Myte: "Å stenge et kredittkort vil øke kredittscoren." Faktum: Å stenge et kredittkort kan faktisk påvirke kredittscoren din negativt, spesielt hvis kortet har en lang kreditthistorie. Det er bedre å beholde kortet åpent, selv om du ikke bruker det aktivt.
  • Myte: "Kredittkort er bare for folk med mye penger." Faktum: Kredittkort er tilgjengelige for mennesker med ulike inntektsnivåer. Det er mange typer kredittkort med forskjellige betingelser som kan tilpasses individuelle behov og situasjoner.

Å forstå og avmystifisere disse mytene kan hjelpe deg med å ta bedre og mer informerte beslutninger når du bruker kredittkort. Ansvarlig bruk av kredittkort kan gi deg mange fordeler, inkludert økt kjøpekraft og muligheten til å bygge en sterk kredittscore.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla