Hjem | Artikler | Forbrukslån for studenter: Er det en god idè?

Forbrukslån for studenter: Er det en god idè?

Forbrukslån kan virke som en enkel løsning for studenter som trenger ekstra penger til utgifter som studieavgifter, bøker eller bo- og levekostnader. Men er det egentlig en god idé for studenter å ta opp forbrukslån? Her er noen viktige faktorer å vurdere før du tar en beslutning:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 28.07.23

Forbrukslån for studenter: Er det en god idè?

Lav inntekt: Som student har du sannsynligvis en begrenset inntekt, eller kanskje ingen inntekt i det hele tatt. Å ta opp et forbrukslån uten en fast inntekt kan føre til økonomiske utfordringer når det kommer tid for tilbakebetaling.

Høy rente: Forbrukslån har vanligvis høyere renter enn andre typer lån, som studielån eller boliglån. Å betale tilbake et forbrukslån med høy rente kan være kostbart, spesielt for studenter med begrenset økonomi.

Ansvarlig lånebruk: Studenter bør være forsiktige med å låne mer enn nødvendig og bruke pengene på fornuftige utgifter. Unngå å bruke forbrukslånet til unødvendige ting som ikke bidrar til din utdanning eller fremtidige karriere.

Alternativer: Før du tar opp et forbrukslån, bør du vurdere andre finansieringsalternativer som studielån, stipend, deltidsjobb eller økonomisk støtte fra familien. Disse alternativene kan være mer gunstige for studenter med lav inntekt.

Tilbakebetaling: Vurder din evne til å tilbakebetale lånet etter endt studie. Hvis du forventer å ha høy gjeld i forhold til inntekt etter studiene, kan det være vanskelig å håndtere forbrukslånet.

Bygg kreditthistorie: Hvis du er en student uten kreditthistorie, kan det være fristende å ta opp et forbrukslån for å bygge kreditthistorie. Men det er viktig å vurdere om du har evne til å håndtere lånet ansvarlig før du tar denne veien.

Rådfør deg med rådgiver: Studenter som vurderer forbrukslån bør konsultere en økonomisk rådgiver eller studieveileder for å få råd basert på deres individuelle situasjon.

Generelt sett bør studenter være forsiktige med å ta opp forbrukslån med mindre de har en klar plan for tilbakebetaling og har evne til å håndtere lånet ansvarlig. Utforsk alternative finansieringsmuligheter og søk råd fra profesjonelle før du tar en beslutning om å ta opp forbrukslån som student.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla