Hjem | Artikler | Fordeler og ulemper med kredittkort – del 2

Fordeler og ulemper med kredittkort – del 2

Kredittkort og debetkort er begge betalingskort, men de fungerer på forskjellige måter. Her er noen forskjeller mellom kredittkort og debetkort:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Fordeler og ulemper med kredittkort – del 2
  1. Kreditt: Når du bruker et kredittkort, låner du penger fra kredittkortselskapet for å foreta kjøpet. Du må deretter betale tilbake pengene senere, vanligvis på slutten av måneden. Med et debetkort trekkes pengene umiddelbart fra din tilknyttede bankkonto.
  2. Gjeld: Kredittkortet gir deg muligheten til å bygge gjeld hvis du ikke betaler regningen i sin helhet hver måned. Debetkortet har ingen mulighet for gjeld, da du bare kan bruke pengene som allerede er tilgjengelige på kontoen din.
  3. Renter: Hvis du ikke betaler kredittkortregningen i sin helhet, vil du bli belastet renter på det utestående beløpet. Med et debetkort er det ingen renter, da du ikke låner penger.
  4. Kredittscore: Ansvarlig bruk av kredittkort kan bidra til å bygge en god kredittscore. Debetkort har ingen innvirkning på kredittscoren din, da det ikke er en kredittfasilitet.
  5. Sikkerhet: Kredittkort tilbyr bedre beskyttelse mot svindel og uautoriserte kjøp, da du kan conteste en kostnad hvis det er mistenkelig. Debetkort har også noen sikkerhetsfunksjoner, men det kan ta lengre tid å få tilbake pengene hvis du blir offer for svindel.

Begge korttyper har sine fordeler og ulemper, så det er viktig å velge det som passer best til din personlige økonomi og forbruksvaner.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla