Hjem | Artikler | Hvordan bygge en god kredittscore med kredittkort

Hvordan bygge en god kredittscore med kredittkort

Kredittkort kan være et nyttig verktøy for å bygge en god kredittscore, som er viktig for å få godkjent lån og andre kreditter i fremtiden. Her er noen tips for å bygge en god kredittscore med kredittkort:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Hvordan bygge en god kredittscore med kredittkort
  1. Betal i tide: Betal alltid regningen din i tide hver måned. Forsinkede betalinger kan påvirke kredittscoren din negativt.
  2. Unngå maks utnyttelse: Prøv å unngå å bruke kredittkortet ditt til maksimumsgrensen. Høy gjeldsandel kan ha en negativ effekt på kredittscoren din.
  3. Hold kredittkortene aktive: Bruk kredittkortene dine jevnlig, men ansvarlig. Aktive kredittkort med regelmessige betalinger bidrar til å bygge en god kredittscore.
  4. Hold deg under kredittgrensen: Prøv å bruke mindre enn 30% av kredittgrensen på kredittkortet ditt. Lavere gjeldsandel kan gi en positiv effekt på kredittscoren din.
  5. Unngå å åpne for mange kredittkort samtidig: Hyppige søknader om kredittkort kan redusere kredittscoren din midlertidig.
  6. Ikke steng kredittkortkontoer: Å stenge kredittkortkontoer kan også påvirke kredittscoren din negativt, spesielt hvis du har hatt kontoene i lang tid.
  7. Søk om kredittgrenseøkning: Etter en periode med ansvarlig bruk av kredittkortet, kan du vurdere å søke om en kredittgrenseøkning. Dette kan bidra til å forbedre kredittscoren din.
  8. Sjekk kredittrapporten: Sjekk kredittrapporten din jevnlig for feil eller unøyaktigheter. Feil kan påvirke kredittscoren din, så det er viktig å rapportere eventuelle feil til kredittbyråene.

Ved å følge disse tipsene og bruke kredittkortene dine ansvarlig, kan du gradvis bygge en god kredittscore som åpner dører for bedre finansielle muligheter i fremtiden.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla