Hjem | Artikler | Hvordan påvirker forbrukslån din kredittscore?

Hvordan påvirker forbrukslån din kredittscore?

Lurer du på hvordan forbrukslån påvirker din kredittscore? Kredittscoren din er en viktig faktor som långivere vurderer når du søker om forbrukslån. Her er noen måter hvordan låneprosessen kan påvirke kredittscoren din:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 28.07.23

Hvordan påvirker forbrukslån din kredittscore?

Kredittsjekk: Når du søker om forbrukslån, gjennomfører långiveren en kredittsjekk for å vurdere risikoen ved å låne deg penger. Denne kredittsjekken kalles en "hard inquiry", og den kan påvirke kredittscoren din negativt i en kort periode.

Betalingshistorikk: Forbrukslånet påvirker betalingshistorikken din. Hvis du betaler avdragene i tide, vil dette ha en positiv effekt på kredittscoren din. Omvendt, hvis du har forsinkelser eller misligholder lånet, kan det føre til en negativ påvirkning på kredittscoren din.

Kredittnivå: Forbrukslånet påvirker også kredittnivået ditt. Hvis du har mye gjeld i forhold til kredittrammen din, kan det påvirke kredittscoren din negativt.

Lånehistorikk: Långivere ser også på din lånehistorikk for å vurdere din kredittverdighet. Hvis du har tatt opp flere forbrukslån eller har mye gjeld, kan det påvirke deres beslutning om å gi deg et nytt lån.

Alder på kredittkontoer: Alderen på kredittkontoene dine spiller også en rolle i kredittscoren din. Hvis du har nylig tatt opp forbrukslån, kan det påvirke gjennomsnittsalderen på kredittkontoene dine, noe som kan ha en negativ effekt på kredittscoren din.

For å opprettholde en god kreditthistorikk og en positiv kredittscore, er det viktig å betale regninger i tide, unngå overbelåning og være ansvarlig når du tar opp forbrukslån.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla