Hjem | Artikler | Kredittkort versus debetkort: Hva er forskjellen?

Kredittkort versus debetkort: Hva er forskjellen?

Når det kommer til å velge mellom kredittkort og debetkort, er det viktig å forstå forskjellene og hvordan de påvirker økonomien din. Her er noen forskjeller mellom kredittkort og debetkort:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 28.07.23

Kredittkort versus debetkort: Hva er forskjellen?
  1. Kredittkort: Kredittkort gir deg muligheten til å låne penger fra kortselskapet for å gjøre kjøp. Du får en kredittgrense, og du kan bruke opp til den gitte grensen. Du må betale tilbake det lånte beløpet pluss renter innen fristen.
  2. Debetkort: Debetkort er koblet til bankkontoen din, og når du bruker det til å gjøre kjøp, trekkes pengene umiddelbart fra kontoen din. Du bruker dine egne penger, og det er ingen gjeld involvert.
  3. Rentekostnader: Med kredittkort vil du pådra deg rentekostnader hvis du ikke betaler regningen i sin helhet hver måned. Med debetkort unngår du renter, da du kun bruker tilgjengelige midler på kontoen din.
  4. Kredittgrense: Kredittkort har en kredittgrense som du ikke kan overskride, mens debetkort er begrenset av saldoen på bankkontoen din.
  5. Økonomisk ansvar: Med kredittkort må du være ansvarlig for å betale regningen i tide og unngå å akkumulere gjeld. Med debetkort er du begrenset til å bruke det som er tilgjengelig på kontoen din.
  6. Belønninger: Mange kredittkort tilbyr belønninger som poeng, cashback eller rabatter. Debetkort har vanligvis ikke slike belønninger.
  7. Sikkerhet: Både kredittkort og debetkort tilbyr beskyttelse mot uautoriserte transaksjoner, men kredittkort tilbyr ofte ekstra sikkerhet.
  8. Budsjettering: Å bruke debetkort kan hjelpe deg med å holde deg til budsjettet ditt, da du bare kan bruke det du har tilgjengelig på kontoen din.

Med disse forskjellene i tankene kan du ta en informert beslutning om hvilken type kort som passer best til dine behov og økonomiske situasjon.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla