Hjem | Artikler | Kredittkort vs. debetkort: Hva er forskjellen?

Kredittkort vs. debetkort: Hva er forskjellen?

Mange forbrukere kan forvirres av forskjellen mellom kredittkort og debetkort, da begge ser ut og brukes som plastkort for betaling. Her er forskjellene mellom de to:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Kredittkort vs. debetkort: Hva er forskjellen?
  1. Kredittkort: Et kredittkort gir deg en kredittlinje fra utstederen av kortet. Når du bruker kredittkortet til å kjøpe noe, låner du penger fra kortutstederen. Du må betale tilbake pengene senere, vanligvis ved slutten av måneden, for å unngå å pådra deg renter. Hvis du ikke betaler regningen i tide, påløper renter på den utestående saldoen.
  2. Debetkort: Et debetkort er knyttet direkte til bankkontoen din. Når du bruker debetkortet til å kjøpe noe, blir beløpet trukket direkte fra kontoen din. Du bruker dine egne penger, og det er ingen kreditt involvert. Debetkortet gir deg ikke en kredittlinje, så du kan bare bruke de pengene som er tilgjengelige på kontoen din.
  3. Rentefaktor: Kredittkort har renter, og hvis du ikke betaler regningen i tide, vil du pådra deg rentekostnader på den utestående saldoen. Debetkort har ingen renter, da du bruker dine egne penger.
  4. Kredittsjekk: For å få et kredittkort, må du gjennomgå en kredittsjekk for å vurdere kredittverdigheten din. Debetkort krever ikke en kredittsjekk, da du bruker dine egne midler.
  5. Kredittbygging: Kredittkortbruk kan bidra til å bygge en god kredittscore hvis det brukes ansvarlig og betales i tide. Debetkort har ingen innvirkning på kredittscoren din, da det ikke er involvert i kreditt.

Valget mellom kredittkort og debetkort avhenger av dine personlige økonomiske behov og preferanser. Hvis du vil ha muligheten til å låne penger og bygge kreditt, kan et kredittkort være det rette valget. Hvis du foretrekker å bruke dine egne penger og unngå å betale renter, kan et debetkort være mer egnet for deg.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla