Hjem | Artikler | Må man bruke skattepengene på noe spesielt?

Må man bruke skattepengene på noe spesielt?

Selv om de fleste nok prøver å betale korrekt beløp i skatt, hender det likevel man enten betaler for lite eller for mye, noe som må kompenseres for i forbindelse med det årlige skatteoppgjøret. Da må man innberette alt hva man har tjent gjennom året, hvilke utgifter man har hatt, og eventuelle lån og annen gjeld må oppgis. Basert på disse opplysningene beregnes det hvor mye man skal betale i skatt, ofte en viss prosentdel av brutto inntekt.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 26.07.23

Dette kan være vanskelig å få til eksakt, og ikke så rent sjelden blir det et avvik enten den ene eller andre veien. Har man betalt for lite kan man ende opp med å måtte betale restskatt. Noe som ikke er spesielt ønsket hvis man ikke har visst om det og satt av midler til nettopp dette. Da blir restskatten en uforutsett utgift med minimale forhandlingsmuligheter hva avbetaling angår.

Har man derimot betalt for mye, kan man se frem til en gledelig overraskelse når skatteoppgjøret foreligger. For da får man nemlig disse pengene tilbake, og på samme måte som med restskatten er det ofte ikke noe man regner med å få, så det kan bli et kjærkomment tilskudd til økonomien når det skjer.

Skattepengene er som sagt for mye betalt skatt man får tilbake, og det er ingen restriksjoner på hva man ønsker å bruke disse til. Noen betaler for mye skatt med vilje av flere årsaker. De vil forvisse seg om at de ikke betaler for lite og må betale restskatt, mens andre gjør det fordi det er en fin måte å spare penger på. Skattepenger er i utgangspunktet rentefrie, så setter man et tilsvarende beløp i banken vil det nok lønne seg på sikt, men samtidig vil disse pengene være fristende å bruke på noe helt annet. Skattepenger derimot får man ikke utbetalt før skatteoppgjøret, og er dermed en «tryggere» måte å spare på.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla