Hjem | Artikler | Myter om kredittkort

Myter om kredittkort

Kredittkort kan være nyttige, men det er mange myter og misforståelser rundt deres bruk. La oss avsløre noen av de vanligste kredittkortmytene:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Myter om kredittkort

Myte 1: Å ha mange kredittkort er dårlig for kredittscoren Faktum: Å ha flere kredittkort i seg selv påvirker ikke kredittscoren negativt. Det som betyr noe er hvordan du bruker dem. Hvis du håndterer flere kredittkort ansvarlig, kan det faktisk ha en positiv effekt på kredittscoren din.

Myte 2: Å lukke kredittkortkontoer forbedrer kredittscoren Faktum: Å lukke kredittkortkontoer kan faktisk redusere kredittscoren din. Når du lukker en konto, reduseres den totale tilgjengelige kredittgrensen din, noe som kan øke kredittutnyttelsen og dermed påvirke kredittscoren negativt.

Myte 3: Kredittkortbeløpet må betales på forfallsdatoen Faktum: Det er vanlig å ha en rentefri periode på kredittkort. Så lenge du betaler minimumsbeløpet innen forfallsdatoen, vil du unngå gebyrer. Imidlertid vil du bli belastet med renter på gjenværende saldo hvis du ikke betaler hele beløpet.

Myte 4: Kun personer med høy inntekt kan få kredittkort Faktum: Det er kredittkort tilgjengelig for ulike inntektsnivåer. Selv om noen kredittkort krever en høyere inntekt, er det også kredittkort tilgjengelig for personer med lavere inntekt.

Myte 5: Å betale av kredittkort gjeld vil senke kredittscoren Faktum: Å betale av kredittkortgjeld er en god ting og vil ikke senke kredittscoren din. Faktisk kan det hjelpe deg med å forbedre kredittscoren ved å redusere kredittutnyttelsen.

Ved å kjenne til og avsløre disse kredittkortmytene, kan du ta mer informerte beslutninger om hvordan du bruker kredittkortene dine


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla