Hjem | Artikler | Når kommer skatteoppgjøret?

Når kommer skatteoppgjøret?

Har skatteoppgjøret vist at du skal ha igjen skattepenger men tiden går og ingenting dukker opp? Dette kan det være flere årsaker til, og vi skal her se nærmere på noen av de vanligste.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 26.07.23

Først og fremst bør man kontakte skatteetaten og forvisse seg om at det faktisk er riktig at man har penger til gode. Det kan imidlertid være vanskelig å komme i kontakt med etaten rundt tiden for skatteoppgjøret da det ofte er svært mange som har spørsmål i forbindelse med dette, og da kan skatteetatens nettportal være et godt alternativ.

Der kan man også sjekke hvorvidt det stemmer man skal ha tilbake skattepenger, og man kan se hvilket tidspunkt det forventes å bli utbetalt. Dette kan variere litt fra sted til sted, og fra når selvangivelsen ble innlevert. Videre bør man sjekke om det er riktig kontonummer for tilbakebetalingen som er oppgitt.

Er man næringsdrivende vil det være andre frister og datoer som gjelder og dette finner man også informasjon om på skatteetatens nettportal. Videre kan det være andre faktorer som gjør at man ikke får utbetalt det som i utgangspunktet ble forespeilet. Et eksempel på dette er hvis man har gjeld eller annen skyld til det offentlige. Da vil dette bli motregnet de skattepengene man tror man får tilbake, og i verste fall ender man opp med å ikke få noe. Alt ettersom hvor stort beløp man skylder.

Typiske eksempler på gjeld til det offentlige kan være tidligere restskatt som ikke er betalt, skyldig barnebidrag eller ubetalte bøter. Dette skal man vanligvis få beskjed om, men det vil ikke fremkomme på selve årsoppgjøret. Sjekk derfor også innboksen i Altinn for om det ligger et brev fra det offentlige som omhandler nettopp dette. Gjør det ikke det bør man kontakte skatteetaten for å høre med dem om det er andre årsaker som ligger til grunn.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla