Hjem | Artikler | Restskatt forklart, del 1

Restskatt forklart, del 1

For mange er restskatt synonymt med en mindre hyggelig opplevelse, men for andre kan det faktisk være en glede og tegn på at man har gjort noe riktig. Restskatt er som kjent en skatt man burde ha betalt, men av forskjellige grunner ikke har gjort det, og noe som må betales for å opprettholde skattebalansen i forhold til hva man tjener og hva man skal betale i skatt.

Forfatter: Redaktør
Publisert: 26.07.23

Det aller beste er selvfølgelig dersom skatteoppgjøret går i null, hvilket da betyr at man har betalt akkurat så mye i skatt som man skal, og alt er i balanse. Får man skattepenger tilbake, betyr det i korte trekk at man har betalt for mye skatt, men får man restskatt betyr det enten at man har betalt for lite, man har tjent mer enn først antatt, eller man betaler for lite skatt bevisst og dermed spekulerer i å få restskatt ved årets slutt.

Begrunnelsen for dette kan være mange, men den vanligste er å bevisst betale for lite skatt, og på en måte bruker skatteetaten som en slags långiver. Tanken bak dette er at skattepenger i utgangspunktet er rentefrie frem til den dagen årsoppgjøret foreligger og den skal betales.

Spekulerer man i dette er det muligheter for å få noen ekstra penger, helt gratis, inn på konto. I stedet for å betale full skatt av alt man tjener, kan man for eksempel bare betale halvparten, og heller sette den andre halvparten inn på en konto med renter i banken. Disse pengene vil vokse gjennom året, man kan bruke det overskytende til å betale restskatten med når den tid kommer.

Det er imidlertid viktig man ikke faller for fristelsen og bruker disse pengene på andre ting, men lar dem stå øremerket til å betale restskatt med, og rentene de generer, de er dine. Helt gratis.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla