Hjem | Artikler | Slik bruker du kredittkortet

Slik bruker du kredittkortet

Kredittkort kan være et kraftig verktøy for å administrere økonomien din, men det er viktig å bruke dem ansvarlig for å unngå gjeldsproblemer. Her er noen tips for å bruke kredittkort ansvarlig:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Slik bruker du kredittkortet
  1. Sett et budsjett: Før du bruker kredittkortet, sett opp et budsjett for dine nødvendige utgifter og hvor mye du har råd til å betale tilbake på kredittkortet hver måned. Hold deg til budsjettet for å unngå å pådra deg gjeld du ikke kan betale tilbake.
  2. Betal hele regningen hver måned: Prøv å betale hele kredittkortregningen innen forfallsdatoen for å unngå renter og gebyrer. Hvis du bare betaler minimumsbeløpet, kan det ta lang tid å betale av gjelden, og du vil ende opp med å betale mye mer i renter.
  3. Unngå å overskride kredittgrensen: Hold deg under kredittgrensen på kredittkortet. Å overskride kredittgrensen kan føre til gebyrer og kan også påvirke kredittscoren din negativt.
  4. Vær oppmerksom på beløpet du bruker: Hold oversikt over hvor mye du bruker på kredittkortet hver måned. Dette vil hjelpe deg med å holde deg innenfor budsjettet og unngå å bruke mer enn du har råd til.
  5. Unngå kontantuttak: Å ta ut kontanter med kredittkortet kan være fristende, men det er dyrt. Kontantuttak påløper vanligvis høyere renter og gebyrer enn vanlige kjøp.
  6. Velg det rette kortet: Velg et kredittkort som passer til dine behov og økonomiske situasjon. Vurder faktorer som rente, gebyrer, belønninger og fordeler før du bestemmer deg.

Ved å følge disse tipsene og bruke kredittkortet ditt ansvarlig, kan du dra nytte av fordelene det gir uten å havne i gjeld.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla