Hjem | Artikler | Slik bygger du en god kredittscore med kredittkort

Slik bygger du en god kredittscore med kredittkort

En god kredittscore er viktig for å få gunstige vilkår på lån, kredittkort og andre finansielle produkter. Her er noen tips for å bygge en god kredittscore med kredittkort:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Slik bygger du en god kredittscore med kredittkort
  1. Betal i tide: Betal alltid regningen din til kredittkortselskapet i tide. Forsinkede betalinger kan påvirke kredittscoren din negativt.
  2. Unngå høy gjeldsandel: Prøv å unngå å bruke mer enn 30% av kredittgrensen din på kredittkortet. En høy gjeldsandel kan signalisere at du er avhengig av kreditt og påvirke kredittscoren din.
  3. Hold kredittkortene aktive: Bruk kredittkortene dine jevnlig, men ansvarlig. Inaktive kredittkort kan føre til at kortselskapet lukker kontoen, noe som kan ha en negativ effekt på kredittscoren din.
  4. Bygg lang kredittshistorikk: Jo lenger du har hatt kredittkort og ansvarlig bruker dem, jo bedre vil kredittscoren din være.
  5. Søk om kredittkort med omhu: Unngå å søke om for mange kredittkort på kort tid, da dette kan oppfattes som desperasjon etter kreditt og påvirke kredittscoren din negativt.
  6. Be om kredittgrenseøkning: Hvis du har hatt kredittkortet en stund og har en god betalingshistorikk, kan du be om en kredittgrenseøkning. Dette vil redusere gjeldsandelen din og forbedre kredittscoren din.
  7. Sjekk kredittrapporten din: Sjekk kredittrapporten din jevnlig for feil og unøyaktigheter. Disse feilene kan påvirke kredittscoren din, så det er viktig å rette dem så snart som mulig.
  8. Hold deg oppdatert om kredittscoren din: Mange kredittkortselskaper tilbyr nå gratis kredittscoreoppdateringer. Hold deg oppdatert og følg med på hvordan handlingene dine påvirker kredittscoren din.

Ved å følge disse tipsene og være ansvarlig med kredittkortbruk, kan du gradvis bygge en god kredittscore som vil hjelpe deg med å oppnå dine økonomiske mål.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla