Hjem | Artikler | Slik bygger du en god kredittscore med kredittkort - del 2

Slik bygger du en god kredittscore med kredittkort - del 2

Kredittkort kan være en nyttig ressurs for å bygge en god kredittscore, som er viktig for å få tilgang til gunstige finansielle tilbud i fremtiden. Her er noen tips for å bygge en god kredittscore med kredittkort:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Slik bygger du en god kredittscore med kredittkort - del 2
  1. Betal i tide: Betal alltid kredittkortregningen i tide hver måned. Dette er den viktigste faktoren for å bygge en god kredittscore. Forsinkede betalinger kan negativt påvirke kreditthistorikken din.
  2. Unngå høy utnyttelsesgrad: Hold utnyttelsesgraden på kredittkortet ditt lav. Prøv å bruke mindre enn 30% av den tilgjengelige kredittgrensen. Høy utnyttelsesgrad kan signalisere høy risiko for kreditorer.
  3. Ikke åpne for mange kort på kort tid: Å åpne flere kredittkortkontoer på kort tid kan føre til en midlertidig dip i kredittscoren din. Vær selektiv med å søke om nye kredittkort.
  4. Hold kontoene aktive: Bruk kredittkortene dine jevnlig for å holde kontoene aktive. Inaktive kontoer kan bli stengt av kredittkortselskapet og påvirke kredittscoren din.
  5. Bygg kreditthistorie: Jo lenger kreditthistorie du har, desto bedre. Vurder å beholde eldre kredittkortkontoer åpne, selv om du ikke bruker dem aktivt.
  6. Sørg for variasjon: Å ha ulike typer kredittkontoer, som for eksempel både kredittkort og lån, kan bidra til å diversifisere kreditthistorien din og styrke kredittscoren.
  7. Overvåk kredittrapporten din: Sjekk kredittrapporten din regelmessig for eventuelle feil eller unøyaktigheter. Rapporter eventuelle feil til kredittbyråene for retting.
  8. Vær tålmodig: Å bygge en god kredittscore tar tid. Vær tålmodig og oppretthold god kredittpraksis over tid.

Ved å følge disse tipsene kan du gradvis bygge opp en god kredittscore som vil åpne dører for gunstige lån, forsikringspriser og andre økonomiske fordeler.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla