Hjem | Artikler | Slik bygger du god kreditt med kredittkort

Slik bygger du god kreditt med kredittkort

Kredittkort kan være mer enn bare et praktisk betalingsmiddel. De kan også være et verktøy for å bygge en god kredittscore. En god kredittscore er viktig for å få godkjent lån, boliglån, og andre former for kreditt til gunstige renter. Her er noen tips for å bygge god kreditt med kredittkort:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Slik bygger du god kreditt med kredittkort
  1. Betal regningen i tide: Å betale kredittkortregningen i sin helhet og til rett tid hver måned er en av de beste måtene å bygge god kreditt. Forsinkelser i betaling kan påvirke kredittscoren negativt, så det er viktig å være konsekvent med regningsbetalingene.
  2. Hold kredittutnyttelsen lav: Kredittutnyttelse refererer til hvor mye av kredittgrensen du bruker. Å holde kredittutnyttelsen lav, for eksempel under 30%, viser kreditorer at du er ansvarlig med kreditt og kan øke kredittscoren.
  3. Unngå å åpne for mange kredittkortkontoer: Å åpne flere kredittkortkontoer på kort tid kan signalisere at du er desperat etter kreditt, noe som kan påvirke kredittscoren negativt. Hold antall kredittkortkontoer moderat.
  4. Ikke lukk gamle kredittkortkontoer: Å lukke gamle kredittkortkontoer kan redusere den totale kredittgrensen din og dermed øke kredittutnyttelsen. La gamle kontoer være åpne, selv om du ikke bruker dem aktivt.
  5. Be om en kredittgrenseøkning: En høyere kredittgrense kan bidra til å senke kredittutnyttelsen. Hvis du har hatt kredittkortet ditt en stund og har vist ansvarlig bruk, kan du vurdere å be om en kredittgrenseøkning.

Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla