Hjem | Artikler | Slik forbedrer du din kredittscore for bedre forbrukslån

Slik forbedrer du din kredittscore for bedre forbrukslån

En god kredittscore er en viktig faktor for å få gode vilkår på forbrukslån. Långivere bruker kredittscoren din for å vurdere din kredittverdighet og bestemme renten du vil få på lånet. Her er noen tips for å forbedre din kredittscore og få bedre betingelser på forbrukslån:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 28.07.23

Slik forbedrer du din kredittscore for bedre forbrukslån

Sjekk din kredittrapport: Start med å få en kopi av kredittrapporten din og sjekk den nøye for eventuelle feil eller unøyaktigheter. Feil på kredittrapporten kan påvirke din kredittscore negativt, så det er viktig å rette opp i eventuelle feil før du søker om forbrukslån.

Betal regningene i tide: En av de viktigste faktorene som påvirker din kredittscore er betalingshistorikken din. Sørg for å betale regningene dine i tide, inkludert kredittkortregninger, lån og andre forpliktelser. Dette vil vise långiverne at du er pålitelig og ansvarlig med dine økonomiske forpliktelser.

Reduser gjeldsbelastningen: Høy gjeldsbelastning kan påvirke din kredittscore negativt. Prøv å redusere annen gjeld før du søker om forbrukslån. Dette vil vise långiverne at du har evne til å håndtere lånet og tilbakebetale det i tide.

Unngå unødvendige kredittsøknader: Hver gang du søker om kreditt, vil det generere en "hard inquiry" på kredittscoren din. For mange hard inquiries på kort tid kan påvirke kredittscoren din negativt. Sørg for å begrense antallet kredittsøknader du sender inn, og kun søk om kreditt når du virkelig trenger det.

Hold lengden på kreditthistorien: Jo lenger du har hatt kreditt, desto bedre kan långiverne vurdere din kredittverdighet. Prøv å holde kreditthistorien din aktiv ved å beholde gamle kredittkortkontoer og unngå å stenge dem.

Hold lav bruk av kreditt: Forholdet mellom kredittdisponering og kredittbruk, også kjent som kredittnytting, påvirker kredittscoren din. Prøv å holde lav bruk av kreditt, helst under 30% av kredittdisponeringen din. Dette vil signalisere långiverne at du er ansvarlig med kreditten din og ikke er avhengig av å bruke all tilgjengelig kreditt.

Diversifiser kreditthistorien din: Å ha forskjellige typer kredittkontoer, som kredittkort, lån og billån, kan bidra til å forbedre kredittscoren din. Diversifisering av kreditthistorien din viser långiverne at du kan håndtere ulike typer kredittansvar.

Søk om sikret kreditt: Hvis du har en lav kredittscore, kan det være lurt å søke om sikret kreditt. Dette innebærer å stille sikkerhet, som for eksempel en sparekonto, for å få tilgang til kreditt. Sikret kreditt kan gi deg bedre vilkår og hjelpe deg med å forbedre kredittscoren din over tid.

Ved å følge disse tipsene og være ansvarlig med kreditten din, kan du forbedre din kredittscore og få bedre betingelser på forbrukslån. Dette vil gi deg en bedre økonomisk posisjon og gi deg muligheten til å oppnå dine økonomiske mål.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla