Hjem | Artikler | Slik unngår du fallgruvene med forbrukslån

Slik unngår du fallgruvene med forbrukslån

Forbrukslån kan være en nyttig finansieringsløsning, men det er viktig å være oppmerksom på fallgruvene. Her er noen vanlige feil og utfordringer med forbrukslån, og hvordan du kan unngå dem:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 28.07.23

Slik unngår du fallgruvene med forbrukslån

Overbelåning: En vanlig feil er å låne mer enn du har råd til å betale tilbake. Før du tar opp et forbrukslån, er det viktig å sette opp et budsjett og sørge for at du har nok inntekt til å dekke avdragene.

Manglende sammenligning: Ikke ta det første tilbudet du får. Sammenlign tilbud fra flere banker og långivere for å finne det beste lånet med lavest mulig rente.

Høye renter: Forbrukslån har ofte høyere rente enn andre lånetyper. Vær klar over renten og hvor mye det vil koste deg totalt sett å låne pengene.

Manglende tilbakebetaling: Betal alltid tilbake lånet i henhold til avtalen. Unngå forsinkelser eller manglende betalinger, da dette kan føre til gebyrer og negativ påvirkning av kredittscoren din.

Bruke lån til unødvendige ting: Forbrukslån bør brukes til nødvendige utgifter og ikke til unødvendige luksusvarer. Tenk nøye gjennom om du virkelig trenger lånet før du tar det opp.


Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla