Hjem | Artikler | Slik unngår du kredittkortfellene

Slik unngår du kredittkortfellene

Kredittkort kan være nyttige, men de kommer også med potensielle fallgruver som du bør være oppmerksom på. Her er noen tips for å unngå kredittkortfellene:

Forfatter: Redaktør
Publisert: 29.07.23

Slik unngår du kredittkortfellene
  1. Skap et budsjett: Lag et månedlig budsjett for å ha kontroll over dine økonomiske forpliktelser. Dette vil hjelpe deg med å unngå å bruke mer penger enn du har råd til.
  2. Betal regningen i tide: Betal alltid kredittkortregningen i sin helhet før forfallsdatoen. Dette vil forhindre at du pådrar deg høye renter på det utestående beløpet.
  3. Unngå minimumsbetaling: Å betale bare minimumsbeløpet på kredittkortregningen vil føre til at du betaler mer i renter på lang sikt. Prøv å betale så mye som mulig hver måned.
  4. Unngå å bruke kredittkort som et lån: Kredittkort er ikke ment å være en langsiktig låneform. Å bruke dem som et lån kan føre til betydelig gjeld.
  5. Ikke ha for mange kredittkort: Å ha flere kredittkort kan gjøre det vanskeligere å holde oversikt over utgiftene dine og kan føre til impulsive kjøp.
  6. Les vilkårene nøye: Før du aksepterer et kredittkorttilbud, les og forstå alle vilkår og betingelser. Vær spesielt oppmerksom på renter, gebyrer og belønninger.
  7. Hold deg innenfor kredittgrensen: Ikke overskrid kredittgrensen på kortet ditt, da det kan føre til overtrukket avgift og ekstra kostnader.
  8. Unngå kontantuttak: Å ta ut kontanter med kredittkortet ditt er dyrt på grunn av høye renter og gebyrer. Unngå dette når det er mulig.
  9. Tenk nøye gjennom kjøpene: Ta deg tid til å vurdere om et kjøp er nødvendig og om du har råd til det før du bruker kredittkortet.
  10. Hold deg oppdatert på transaksjoner: Overvåk regelmessig kredittkorttransaksjonene dine for å oppdage eventuelle feil eller uautoriserte kjøp tidlig.

Kredittkort


Se alle (15 stk.)

Forbrukslån


Se alle (34 stk.)

Strøm


Se alle (8 stk.)

Mobil


Se alle (5 stk.)

Bredbånd


Se alle (5 stk.)

Forsikring


Se alle (27 stk.)

Streaming


Se alle (16 stk.)

Diverse finans


Se alle (2 stk.)

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla