Hjem | Artikler

Artikler

Slik velger du de beste strømmetjenestene

Det å kose seg med filmer eller serier etter en lang dag på jobb er noe som de aller fleste gleder seg til. Følelsen av å kunne synke ned i sofaen med en kopp te og noe på skjermen er noe som virkelig kan gi deg den godfølelsen du trenger. Strømmetjenester er dominerende på markedet i dag når det kommer til akkurat dette, og med de mange forskjellige mulighetene kan det være vanskelig å velge. Derfor skal du få noen tips til hvordan du kommer frem til noen av de beste strømmetjenestene – basert på hva du liker å se på.

Les mer

Kredittkortfordeler: Slik kan du dra nytte av dem

Kredittkort tilbyr en rekke fordeler for kortholdere, men for å dra nytte av dem er det viktig at du bruker kredittkortene ansvarlig. Her er noen av fordelene du kan dra nytte av med kredittkort:

Les mer

Slik unngår du alle kredittkortfellene

Mens kredittkort kan være nyttige verktøy, er det viktig å unngå fellene som kan føre til økonomiske problemer. Her er noen tips for å unngå kredittkortfeller:

Les mer

Noen fordeler og ulemper med forbrukslån

Forbrukslån kan være en praktisk finansieringsløsning for mange, men det er viktig å være klar over både fordelene og ulempene før du tar opp et slikt lån.

Les mer

Investering i aksjemarkedet: En omfattende guide for nybegynnere

Investering i aksjemarkedet kan være en lukrativ og spennende måte å øke formuen din over tid. Men for nybegynnere kan det virke overveldende og skremmende. I denne omfattende guiden vil vi ta deg gjennom alle aspekter av aksjeinvestering og gi deg den kunnskapen og selvtilliten du trenger for å bli en vellykket aksjeinvestor.

Les mer

Forbrukslån: Forståelse, fordeler og risiko

Forbrukslån er en type lån som gir enkeltpersoner muligheten til å låne penger uten å stille sikkerhet. Dette gjør det til en populær finansieringsmetode for å dekke ulike behov og ønsker. I denne artikkelen vil vi utforske hva forbrukslån er, fordeler og ulemper, og hvordan du kan bruke det ansvarlig.

Les mer

Kredittkortkonkurransen er beintøff – velg det beste kortet for deg

I dagens marked er det et bredt utvalg av kredittkort å velge mellom, og konkurransen mellom kortutstedere er stor. Dette betyr gode nyheter for forbrukerne, da det gir mulighet for å finne et kredittkort som passer perfekt til deres behov og ønsker. Her er noen tips for å finne det beste kredittkortet for deg:

Les mer

Kredittkort: Smart betalingsmiddel eller gjeldsfelle?

Kredittkort har blitt en stadig mer populær betalingsmetode i dagens samfunn. Det gir brukerne tilgang til kreditt, noe som betyr at du kan kjøpe varer og tjenester uten å betale umiddelbart. Mens kredittkort kan være en nyttig finansiell ressurs, kan de også være en potensiell gjeldsfelle hvis de ikke brukes ansvarlig.

Les mer

Forbrukslån og kredittscore: Hva du bør vite

Din kredittscore spiller en viktig rolle når du søker om forbrukslån. Her er hva du bør vite om hvordan kredittscore påvirker lånesøknaden din:

Les mer

Forbrukslån vs kredittkort: Hva bør du velge?

Når du trenger ekstra finansiering, kan både forbrukslån og kredittkort være gode alternativer. Men hvilket valg er best for deg? Her er en sammenligning av forbrukslån og kredittkort for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning:

Les mer

Slik søker du om forbrukslån online

Å søke om forbrukslån har blitt enklere takket være tilgjengeligheten av online låneformidlere og banker. Her er en trinnvis guide for hvordan du kan søke om forbrukslån online:

Les mer

Hvordan velge riktig långiver for forbrukslån

Når du vurderer å ta opp et forbrukslån, er det viktig å velge riktig långiver som passer dine behov og økonomiske situasjon. Her er noen tips for å hjelpe deg med å velge riktig långiver for forbrukslån:

Les mer

Råd for å unngå forbrukslånfella

Forbrukslån kan være fristende når du trenger ekstra penger, men det er viktig å unngå å falle i forbrukslån fellen. Her er noen nyttige råd for å hjelpe deg med å håndtere dine økonomiske behov uten å ta opp unødvendig gjeld:

Les mer

Forbrukslån med betalingsanmerkninger: Er det mulig?

Forbrukslån kan være en finansieringsløsning for de fleste, men hva om du har betalingsanmerkninger? Er det fortsatt mulig å få forbrukslån? Her er hva du bør vite om forbrukslån med betalingsanmerkninger:

Les mer

Slik betaler du tilbake forbrukslån raskere

Hvis du allerede har tatt opp et forbrukslån og ønsker å bli gjeldsfri raskere, er det flere strategier du kan bruke for å betale tilbake lånet raskere. Her er noen tips for å bli gjeldsfri raskere:

Les mer

Forbrukslån og dine fremtidige mål

Før du tar opp et forbrukslån, er det viktig å vurdere hvordan det vil påvirke dine fremtidige mål og økonomiske situasjon. Her er noen spørsmål du bør stille deg selv før du tar beslutningen:

Les mer

Slik forbedrer du din kredittscore

En god kredittscore er viktig når du søker om forbrukslån eller andre former for kreditt. Her er noen tips for å forbedre din kredittscore:

Les mer

Alternativer til forbrukslån: Hva du bør vurdere

Mens forbrukslån kan være nyttige i visse situasjoner, er det også viktig å vurdere alternative finansieringsalternativer. Her er noen alternativer til forbrukslån du bør vurdere:

Les mer

Forbrukslån og psykologi: Vær bevisst

Når du vurderer å ta opp et forbrukslån, er det viktig å være bevisst på hvordan psykologiske faktorer kan påvirke dine beslutninger om lån. Her er noen psykologiske fallgruver du bør være oppmerksom på:

Les mer

Slik unngår du forbrukslån svindel

Når du søker om forbrukslån, er det viktig å være oppmerksom på mulige svindelforsøk. Her er noen tips for å unngå forbrukslån svindel:

Les mer

Flere fordeler og ulemper med forbrukslån

Forbrukslån kan være nyttige i visse situasjoner, men det er viktig å vurdere både fordeler og ulemper før du tar opp et slikt lån. Her er noen av de viktigste fordeler og ulemper med forbrukslån:

Les mer

Forbrukslån og økonomisk planlegging

Når du vurderer å ta opp et forbrukslån, er det viktig å integrere det i din overordnede økonomiske planlegging. Her er noen trinn du kan ta for å inkludere forbrukslån i din økonomiske plan:

Les mer

Slik tar du opp forbrukslån ansvarlig

Hvis du har vurdert fordeler og ulemper og bestemt deg for å ta opp et forbrukslån, er det viktig å gjøre det på en ansvarlig måte. Her er noen tips for å ta opp forbrukslån ansvarlig:

Les mer

Slik unngår du gjeldsproblemer med kredittkort

Selv om kredittkort kan være praktiske og nyttige, er det viktig å bruke dem ansvarlig for å unngå gjeldsproblemer. Her er noen tips for å bruke kredittkort på en måte som holder gjelden under kontroll:

Les mer

Slik bruker du kredittkortet

Kredittkort kan være et kraftig verktøy for å administrere økonomien din, men det er viktig å bruke dem ansvarlig for å unngå gjeldsproblemer. Her er noen tips for å bruke kredittkort ansvarlig:

Les mer

Slik velger du det beste kredittkortet

Med så mange kredittkort på markedet kan det være overveldende å velge det beste for dine behov. Her er noen tips for å hjelpe deg med å finne det rette kredittkortet:

Les mer

Myter om kredittkort

Kredittkort kan være nyttige, men det er mange myter og misforståelser rundt deres bruk. La oss avsløre noen av de vanligste kredittkortmytene:

Les mer

Kredittkort vs. debetkort: Hva er forskjellen?

Mange forbrukere kan forvirres av forskjellen mellom kredittkort og debetkort, da begge ser ut og brukes som plastkort for betaling. Her er forskjellene mellom de to:

Les mer

Slik velger du det beste kredittkortet for dine behov

Med så mange kredittkort tilgjengelig på markedet kan det være utfordrende å velge det beste kredittkortet for dine behov. Her er noen tips for å hjelpe deg med å ta den riktige beslutningen:

Les mer

Noen fordeler og ulemper med kredittkort

Kredittkort har blitt en populær betalingsmetode for mange, men det er viktig å forstå både fordelene og ulempene før du bruker dem. Her er noen fordeler og ulemper med kredittkort:

Les mer

Slik finner du det beste kredittkortet for deg

Med så mange forskjellige kredittkort på markedet kan det være utfordrende å finne det beste kredittkortet for dine behov. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å finne det rette kredittkortet:

Les mer

Flere fordeler og ulemper med kredittkort

Kredittkort har blitt en integrert del av moderne økonomi, men det er viktig å forstå både fordelene og ulempene de kan ha. Her er noen av de viktigste fordeler og ulemper med kredittkort:

Les mer

Slik bygger du god kreditt med kredittkort

Kredittkort kan være mer enn bare et praktisk betalingsmiddel. De kan også være et verktøy for å bygge en god kredittscore. En god kredittscore er viktig for å få godkjent lån, boliglån, og andre former for kreditt til gunstige renter. Her er noen tips for å bygge god kreditt med kredittkort:

Les mer

Kredittkortets fordeler og ulemper

Kredittkort er et populært betalingsmiddel som tilbyr en rekke fordeler, men det er viktig å være klar over noen potensielle ulemper også. La oss se nærmere på både fordeler og ulemper med kredittkort.

Les mer

Kredittkort vs. lån – når bør du velge hva?

Når du står overfor store kjøp eller uforutsette utgifter, kan det være fristende å bruke kredittkortet ditt eller ta opp et lån for å dekke kostnadene. Men hvilken betalingsmetode er best i forskjellige situasjoner? Her er noen faktorer å vurdere når du velger mellom kredittkort og lån:

Les mer

Slik bruker du kredittkortet ditt ansvarlig

Kredittkort kan være en praktisk betalingsmetode, men det er viktig å bruke det ansvarlig for å unngå gjeldsproblemer. Her er noen tips for å bruke kredittkort ansvarlig:

Les mer

Kredittkort vs. debetkort – hva er forskjellene?

Mange forbrukere er usikre på forskjellene mellom kredittkort og debetkort, og hvilken type kort som er best å bruke i forskjellige situasjoner. Her er en sammenligning av kredittkort og debetkort for å hjelpe deg med å forstå forskjellene:

Les mer

Slik bygger du en god kredittscore med kredittkort - del 3

Et kredittkort kan være et nyttig verktøy for å bygge en god kredittscore. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å bygge og forbedre kredittscoren din med kredittkort:

Les mer

Slik beskytter du deg mot kredittkortsvindel

Kredittkortsvindel er et reelt problem som kan føre til økonomiske tap og personlige problemer. Her er noen tips for å beskytte deg mot kredittkortsvindel:

Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort – del 4

Kredittkort er praktiske og fleksible betalingsverktøy, men de kommer også med både fordeler og ulemper. Her er noen av de viktigste fordelene og ulempene med kredittkort:

Les mer

Hvordan øke kredittgrensen på ditt kredittkort

Øke kredittgrensen på kredittkortet ditt kan gi deg større fleksibilitet og tilgjengelig kreditt. Her er noen trinn du kan følge for å øke kredittgrensen din:

Les mer

Slik unngår du kredittkortfellene

Kredittkort kan være nyttige, men de kommer også med potensielle fallgruver som du bør være oppmerksom på. Her er noen tips for å unngå kredittkortfellene:

Les mer

Fem vanlige myter om kredittkort

Kredittkort kan være nyttige finansielle verktøy, men det er noen myter som omgir dem. La oss avklare fem vanlige myter om kredittkort:

Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort – del 3

Kredittkort er praktiske finansielle verktøy som tilbyr både fordeler og ulemper. Her er en oversikt over noen av de viktigste fordelene og ulempene med kredittkort:

Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort – del 2

Kredittkort og debetkort er begge betalingskort, men de fungerer på forskjellige måter. Her er noen forskjeller mellom kredittkort og debetkort:

Les mer

Fem tips for ansvarlig bruk av kredittkort

Ansvarlig bruk av kredittkort er viktig for å unngå gjeldsproblemer og opprettholde en god kredittscore. Her er fem tips for å bruke kredittkort ansvarlig:

Les mer

Slik bygger du en god kredittscore med kredittkort - del 2

Kredittkort kan være en nyttig ressurs for å bygge en god kredittscore, som er viktig for å få tilgang til gunstige finansielle tilbud i fremtiden. Her er noen tips for å bygge en god kredittscore med kredittkort:

Les mer

Hvordan finne det beste kredittkortet for deg

Med så mange kredittkortalternativer tilgjengelig kan det være vanskelig å finne det beste kredittkortet for dine behov. Her er noen tips som kan hjelpe deg å finne det rette kredittkortet:

Les mer

Slik unngår du kredittkortfeller

Selv om kredittkort kan være nyttige, er det viktig å være klar over kredittkortfeller som kan føre til gjeldsproblemer. Her er noen tips for å unngå kredittkortfeller:

Les mer

Hvordan velge riktig kredittkort for reiser

For de som elsker å reise, kan det være smart å velge et kredittkort som tilbyr spesifikke fordeler og belønninger for reiserelaterte utgifter. Her er noen tips for å velge riktig kredittkort for reiser:

Les mer

Slik bygger du en god kredittscore med kredittkort

En god kredittscore er viktig for å få gunstige vilkår på lån, kredittkort og andre finansielle produkter. Her er noen tips for å bygge en god kredittscore med kredittkort:

Les mer

Kredittkort vs debetkort: Hva er forskjellene?

Kredittkort og debetkort er to forskjellige typer betalingskort, og det er viktig å forstå forskjellene mellom dem for å velge det som passer best til dine økonomiske behov og forbruksvaner. Her er noen av de viktigste forskjellene mellom kredittkort og debetkort:

Les mer

Vanlige kredittkortfeil du bør unngå

Selv om kredittkort kan være nyttige verktøy for å håndtere økonomi og tjene belønninger, er det også vanlige kredittkortfeil som folk bør unngå for å sikre en sunn økonomisk situasjon. Her er noen feil du bør være oppmerksom på:

Les mer

Hvordan bygge en god kredittscore med kredittkort

Kredittkort kan være et nyttig verktøy for å bygge en god kredittscore, som er viktig for å få godkjent lån og andre kreditter i fremtiden. Her er noen tips for å bygge en god kredittscore med kredittkort:

Les mer

Hvordan håndtere kredittkortgjeld

Hvis du har akkumulert kredittkortgjeld, er det viktig å håndtere den på en effektiv måte. Her er noen trinn for å håndtere kredittkortgjeld:

Les mer

Slik bruker du kredittkort ansvarlig

Å bruke kredittkort ansvarlig er nøkkelen for å unngå økonomiske problemer og gjeld. Her er noen tips for å bruke kredittkort på en fornuftig måte:

Les mer

Slik velger du det beste kredittkortet for deg

Når du skal velge et kredittkort, er det viktig å finne det som passer best til dine behov og økonomiske situasjon. Her er noen tips for å hjelpe deg med å velge det beste kredittkortet for deg:

Les mer

Refinansiering av gjeld – en guide til økonomisk gjenoppretting

Mange av oss kan oppleve perioder i livet hvor gjelden blir overveldende. Kredittkortregninger, forbrukslån og andre gjeldsposter kan samle seg opp, og det kan være vanskelig å se veien ut av gjeldens grep. Heldigvis finnes det en potensiell løsning - refinansiering av gjeld. I denne artikkelen vil vi utforske hva refinansiering av gjeld innebærer og hvordan det kan fungere som en veiviser til økonomisk gjenoppretting.

Les mer

Refinansiering: En vei til økonomisk lettelse

Når gjeldsbørene begynner å føles overveldende og betalingsfrister blir en kilde til stress, kan refinansiering være en vei til økonomisk lettelse. Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån for å betale av eksisterende gjeld, og det kan være en smart løsning for å redusere rentekostnader, senke månedlige utbetalinger og få en mer oversiktlig økonomi.

Les mer

Refinansiering av boliglån – en vei til økonomisk drihet

Å eie en bolig er en stor milepæl for mange mennesker, men det kan også være en av de største økonomiske forpliktelsene i livet. Månedlige boliglånsutbetalinger kan legge press på økonomien, spesielt hvis renten er høy. For de som ønsker å lette byrden og oppnå økonomisk frihet, kan refinansiering av boliglån være en vei å gå. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan refinansiering av boliglån fungerer og de potensielle fordelene det kan gi.

Les mer

Forbrukslån som gjeldskonsolidering: Er det lønnsomt?

Forbrukslån kan være et attraktivt alternativ for gjeldskonsolidering, spesielt hvis du har flere smålån og kreditter med høye renter. Men er det virkelig lønnsomt å bruke et forbrukslån for å betale av annen gjeld? Her er hva du bør vurdere:

Les mer

Forbrukslån: En guide til ansvarlig lånebruk

Forbrukslån kan være en nyttig økonomisk løsning når man trenger ekstra penger til planlagte utgifter eller uforutsette hendelser. Men det er viktig å bruke denne låneformen ansvarlig for å unngå økonomiske problemer i fremtiden. Her er en guide til ansvarlig lånebruk når det kommer til forbrukslån:

Les mer

Forbrukslån vs. kredittkort: Hva er forskjellen?

Forbrukslån og kredittkort er begge former for lån som gir økonomisk fleksibilitet, men de har forskjellige egenskaper og bruksområder. Her ser vi nærmere på forskjellene mellom forbrukslån og kredittkort:

Les mer

Forbrukslån-tips

Forbrukslån kan være en nyttig økonomisk løsning når man trenger ekstra penger til planlagte utgifter eller uforutsette hendelser. Men det er viktig å bruke denne låneformen ansvarlig for å unngå økonomiske problemer i fremtiden. Her er en guide til ansvarlig lånebruk når det kommer til forbrukslån:

Les mer

Hvordan sette opp en effektiv spareplan for fine økonomiske mål

En effektiv spareplan er nøkkelen til å nå dine økonomiske mål. Vår artikkel veileder deg gjennom trinnene for å opprette en målrettet og realistisk spareplan som tar hensyn til dine individuelle økonomiske behov og mål.

Les mer

Slik bygger du en bærekraftig vekststrategi for din bedrift

Bærekraftig vekst er viktig for langsiktig suksess for bedrifter. Vår artikkel gir veiledning til bedriftseiere om hvordan de kan utvikle en bærekraftig vekststrategi, inkludert markedsforskning, diversifisering og investeringer.

Les mer

Hvordan finansiere din utdanning smart og effektivt

Finansiering av utdanning kan være en betydelig investering, men det finnes smarte og effektive måter å håndtere utdanningskostnader på. Vår artikkel gir deg innsikt i ulike finansieringsalternativer, inkludert stipend, lån og spareplaner.

Les mer

Slik bygger du en suksessfull pensjonssparing for ansatte

Pensjonssparing for ansatte er en viktig fordel som arbeidsgivere kan tilby. Vår artikkel gir veiledning til arbeidsgivere om hvordan de kan bygge en vellykket pensjonssparing for ansatte og oppnå høy medarbeiderengasjement.

Les mer

Effektive strategier for å forhandle om lønn og fordeler

Forhandling om lønn og fordeler kan være skremmende, men våre effektive strategier vil hjelpe deg med å få det du fortjener. Lær hvordan du forbereder deg til forhandlingen, presenterer dine argumenter, og oppnår en vellykket avtale.

Les mer

Slik forbereder du deg på økonomiske uforutsette utgifter

Uforutsette utgifter kan være utfordrende, men forberedelse kan hjelpe deg med å takle dem. Vår artikkel gir deg tips for å bygge en nødfond, forsikre deg riktig, og utvikle en økonomisk beredskapsplan.

Les mer

Hvordan bygge en bærekraftig pensjon for tidlig pensjonering

Tidlig pensjonering er en drøm for mange, men det krever en bærekraftig pensjonssparing. Vår artikkel veileder deg gjennom stegene for å bygge en bærekraftig pensjon som kan støtte deg gjennom dine pensjonsår.

Les mer

Fem vanlige pengemisforståelser og hvordan unngå dem

Penger kan være en kilde til forvirring og misforståelser. Vår artikkel adresserer fem vanlige pengemisforståelser og gir innsikt om hvordan du kan unngå dem for å ta bedre økonomiske beslutninger.

Les mer

Slik overvåker du din finansielle helse og opprettholder god økonomi

Overvåking av din finansielle helse er viktig for å opprettholde god økonomi. Vår artikkel presenterer viktige økonomiske mål og verktøy for å overvåke og forbedre din finansielle helse.

Les mer

Slik bygger du opp en fondsportefølje for langsiktig investering

Bygge en fondsportefølje er en kritisk del av langsiktig investering. Vår artikkel veileder deg gjennom stegene for å opprette en diversifisert og balansert fondsportefølje som passer til dine investeringsmål.

Les mer

Hvordan bygge en vellykket pensjonssparing for ungdom

Ungdom har en unik mulighet til å bygge en vellykket pensjonssparing. Vår artikkel gir veiledning for unge om hvordan de kan komme i gang med pensjonssparing, velge riktig pensjonskonto, og dra nytte av rentes rente-effekten.

Les mer

Slik bygger du en god kredittscore og hvorfor det er viktig

En god kredittscore er avgjørende for å få gunstige finansielle tilbud. Vår artikkel veileder deg gjennom trinnene for å bygge en god kredittscore og hvorfor dette er viktig for din økonomiske helse.

Les mer

Hvordan bygge en stabil økonomisk fremtid som selvstendig næringsdrivende

Som selvstendig næringsdrivende er det viktig å bygge en stabil økonomisk fremtid. Vår artikkel veileder deg gjennom viktige økonomiske aspekter for selvstendig næringsdrivende, inkludert budsjettplanlegging, skatt og pensjonssparing.

Les mer

Slik reduserer du dine månedlige utgifter uten å ofre livskvaliteten

Redusering av månedlige utgifter trenger ikke å bety at du ofrer livskvaliteten. Vår artikkel presenterer smarte og bærekraftige måter å kutte kostnader på, inkludert energieffektive løsninger, rimelige matvaner, og smarte kjøpstrategier.

Les mer

Hvordan bygge et nødfond for økonomisk trygghet

Et nødfond er viktig for å takle uforutsette utgifter og bevare økonomisk stabilitet. Vår artikkel veileder deg gjennom trinnene for å bygge et nødfond, inkludert fastsettelse av mål, opprette en spareplan og hvordan du kan unngå nødfondsfeller.

Les mer

Effektive tips for å spare penger i hverdagen

Sparing handler om mer enn bare å kutte kostnader. Vår artikkel gir deg effektive tips for å spare penger i hverdagen. Lær hvordan du kan redusere unødvendige utgifter, som spisevaner, impulskjøp og abonnementer, og hvordan du kan implementere smarte shoppingstrategier for å få mer ut av hver krone.

Les mer

Refinansiering av boliglån – en mulighet for bedre økonominsk helse

For mange mennesker er boliglånet den største økonomiske forpliktelsen de noensinne vil ha. Månedlige boliglånsbetalinger kan føles som en uoverkommelig byrde, spesielt når renten er høy eller økonomien er ustabil. I slike tilfeller kan refinansiering av boliglån være en mulighet for bedre økonomisk helse. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan refinansiering av boliglån fungerer og hvilke fordeler det kan gi.

Les mer

Refinansiering: En vei til økonomisk frihet

Økonomiske utfordringer er noe de fleste av oss står overfor på et eller annet tidspunkt i livet. Enten det er gjeld på kredittkort, høye renter på lån, eller andre økonomiske byrder, kan det føles som om man sitter fast i en evigvarende økonomisk berg-og-dalbane. Heldigvis finnes det en løsning som kan hjelpe deg med å komme ut av denne situasjonen og på vei mot økonomisk frihet - refinansiering.

Les mer

Refinansiering av lån – en smart økonomisk vurdering

Refinansiering av lån er en økonomisk strategi som kan hjelpe deg med å forbedre din nåværende økonomiske situasjon og skape mer stabilitet i din personlige økonomi. Denne metoden innebærer å ta opp et nytt lån for å betale utestående gjeld, og kan være spesielt gunstig hvis du har høyrentelån eller flere smålån. Her vil vi utforske de positive aspektene ved refinansiering av lån og hvordan det kan påvirke din økonomi positivt.

Les mer

Refinansiering av gjeld – en veiviser mot økonomisk uavhengighet

For mange mennesker kan gjeld bli en byrde som hemmer økonomisk frihet og skaper bekymring for fremtiden. Refinansiering av gjeld kan være veien mot økonomisk uavhengighet. Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån for å betale av eksisterende gjeld, og dette kan gi flere fordeler for låntakerne.

Les mer

Hvordan refinansiere for å spare penger og redusere gjeld

Refinansiering kan være en smart måte å spare penger og redusere gjeld på. Utforsk fordelene med refinansiering, inkludert lavere renter, lengre nedbetalingstid og enklere håndtering av gjeld.

Les mer

Investering for nybegynnere: En guide til å komme i gang

Hvis du er nybegynner innen investering, kan det virke skremmende. Vår guide tar deg gjennom grunnleggende om investering, inkludert ulike typer investeringer, risiko, diversifisering og langsiktig planlegging.

Les mer

Slik setter du opp et effektivt budsjett for fin økonomi

Lær hvordan du kan opprette et effektivt budsjett som passer din økonomiske situasjon. Utforsk trinnene for å spore inntekter og utgifter, sette økonomiske mål og oppnå bedre kontroll over din økonomi.

Les mer

Forbrukslån – en fleksibel finansieringsløsning for uforutsette utgifter

Forbrukslån er en populær finansieringsløsning som gir folk økonomisk fleksibilitet når uforutsette utgifter dukker opp. Dette lånet gir deg muligheten til å låne penger uten å stille sikkerhet, slik som hus, bil eller eiendom. Derfor kalles det også "lån uten sikkerhet."

Les mer

Slik bygger du opp en pensjonssparing

Planlegg for din fremtidige pensjonering ved å bygge opp en pensjonssparing. Utforsk forskjellige pensjonskontoer og investeringsstrategier for å sikre økonomisk trygghet som pensjonist.

Les mer

Slik kan du finansiere dine studier

Oppdag forskjellige finansieringsalternativer for studiene dine, inkludert stipend, lån, og deltidsarbeid. Utforsk tips for å håndtere økonomien som student.

Les mer

Forstå forskjellen mellom god og dårlig gjeld

Lær om forskjellen mellom god og dårlig gjeld og hvordan du kan håndtere dem på en fornuftig måte. Utforsk strategier for å redusere dårlig gjeld og bruke god gjeld til din fordel.

Les mer

Å forstå rentekostnader: Hvordan du kan spare penger på lån

Lær om hvordan rentekostnader påvirker dine lån og hvordan du kan spare penger ved å redusere dem. Utforsk betydningen av nedbetalingstid, rentetyper og refinansieringsalternativer.

Les mer

Fem feil du bør unngå når du sparer penger

Lær om vanlige feil folk gjør når de sparer penger, og hvordan du kan unngå dem. Utforsk viktigheten av langsiktig planlegging, nøye budsjettstyring, og motstand mot fristelser.

Les mer

Slik sparer du penger på dagligvarer

Få tips om hvordan du kan spare penger på dagligvarer og husholdningsutgifter. Utforsk smart shopping, bruk av kuponger og planlegging av måltider for å redusere kostnadene.

Les mer

Lær å forhandle om bedre økonomiske vilkår

Forhandling er en verdifull ferdighet som kan hjelpe deg med å oppnå bedre økonomiske vilkår. Lær teknikker og tips for å forhandle om alt fra lønn og renter til regninger og gebyrer.

Les mer

Hvordan investere for å nå dine økonomiske mål

Lær hvordan du kan investere for å oppnå dine økonomiske mål, enten det er for pensjon, utdannelse eller andre formål. Utforsk forskjellige investeringsstrategier og metoder for å balansere risiko og avkastning.

Les mer

Hvordan prioritere dine økonomiske mål

Prioriter dine økonomiske mål og ta beslutninger som fører deg nærmere suksess. Lær hvordan du balanserer kortsiktig glede med langsiktige økonomiske ambisjoner.

Les mer

Hvordan håndtere økonomien i en usikker økonomisk periode

Takle økonomisk usikkerhet og ta de rette valgene for å beskytte økonomien din. Lær om nødfond, risikostyring, og tilpassing av utgifter i skiftende økonomiske forhold.

Les mer

Skatteplanlegging: Slik reduserer du din skatteregning

Få tips om hvordan du kan planlegge skatten din bedre og potensielt spare penger. Utforsk skattemessige fradrag og andre metoder for å optimere din skatteposisjon.

Les mer

Slik planlegger du din økonomiske fremtid

Sett opp en langsiktig økonomisk plan og mål, og ta stegene for å oppnå økonomisk trygghet. Utforsk pensjonssparing, langsiktige investeringer, og hvordan du tilpasser din økonomi for fremtidige milepæler.

Les mer

Investering for nybegynnere: En innføring i aksjemarkedet

Bli kjent med grunnleggende om aksjemarkedet og hvordan du kan begynne å investere, selv som nybegynner. Utforsk ulike investeringsmetoder, risikostyring, og potensielle avkastninger.

Les mer

Hvordan spare penger effektivt

Oppdag enkle og praktiske måter å spare penger i hverdagen. Lær om smart shopping, budsjettering, og langsiktige sparestrategier for å nå dine økonomiske mål.

Les mer

Guide til boliglån: Slik finner du det beste tilbudet

Ønsker du boliglån? Lær hva du bør se etter når du søker, og hvordan du sammenligner tilbud fra forskjellige banker. Utforsk rentesatser, lånevilkår, og alt du trenger å vite for en grundig boliglånsprosess.

Les mer

10 tips for effektiv gjeldshåndtering

Få praktiske råd om hvordan du kan håndtere gjelden din mer effektivt. Prioriter dine betalinger, budsjetter, og forhandle med kreditorene. Spar penger på gebyrer og renter mens du gradvis arbeider deg mot en gjeldsfri tilværelse.

Les mer

Slik bygger du opp din kredittscore

Lær hvordan du kan bygge opp din kredittscore og forbedre dine økonomiske muligheter. Utforsk betalingshistorikk, kredittutnyttelse, og andre faktorer som påvirker din kredittscore. Oppretthold en sunn kredittvurdering for bedre finansielle vilkår.

Les mer

De 5 vanligste årsakene til avslag på lånesøknader

Har du fått avslag på lånesøknaden din? Vi utforsker de vanligste årsakene til avslag og gir deg tips om hvordan du kan øke sjansene for godkjenning. Forstå hva bankene ser etter, forbedre din kredittscore, og øke tilbakebetalingsevnen.

Les mer

Slik reduserer du dine kredittkortkostnader

Ønsker du å redusere kredittkortkostnadene dine? Vi deler smarte strategier som refinansiering og bytte til lavere rentekort for å spare penger. Forbedre dine betalingsvaner for å unngå unødvendige gebyrer. Med noen enkle grep kan du få bedre kontroll over din økonomi.

Les mer

Hvordan påvirker forbrukslån din kredittscore?

Lurer du på hvordan forbrukslån påvirker din kredittscore? Kredittscoren din er en viktig faktor som långivere vurderer når du søker om forbrukslån. Her er noen måter hvordan låneprosessen kan påvirke kredittscoren din:

Les mer

Slik unngår du fallgruvene med forbrukslån

Forbrukslån kan være en nyttig finansieringsløsning, men det er viktig å være oppmerksom på fallgruvene. Her er noen vanlige feil og utfordringer med forbrukslån, og hvordan du kan unngå dem:

Les mer

Forbrukslån vs. kredittkort - hva bør du velge?

Står du overfor valget mellom forbrukslån og kredittkort? Begge alternativene gir deg tilgang til ekstra penger, men de har forskjellige egenskaper og betingelser. Her sammenligner vi de to lånemulighetene for å hjelpe deg med å finne ut hva som passer best for dine behov.

Les mer

Slik refinansierer du dyre smålån og kreditter

Har du flere smålån og kreditter med høye renter? Da kan refinansiering være løsningen for deg. Refinansiering innebærer å ta opp et større lån for å betale ned eksisterende gjeld. Dette kan gi deg bedre oversikt over økonomien og redusere de månedlige kostnadene.

Les mer

Topp 5 tips for å få lavere rente på forbrukslån

Er du på utkikk etter et forbrukslån, men ønsker bedre betingelser? Vi har samlet våre topp 5 tips for å sikre deg en lavere rente på forbrukslånet ditt. Følg disse rådene, og spar penger på lånet ditt!

Les mer

Forbrukslån og gjeldskonsolidering: Hvordan kan det hjelpe deg?

Forbrukslån kan være et effektivt verktøy for gjeldskonsolidering, spesielt hvis du har flere lån og kredittkortgjeld med høye renter. Her er hvordan forbrukslån kan hjelpe deg med gjeldskonsolidering:

Les mer

Hvordan finne det beste forbrukslånet for deg

Å finne det beste forbrukslånet for deg krever grundig forskning og sammenligning av tilbud fra forskjellige banker. Her er noen tips for å finne det beste forbrukslånet som passer til dine behov:

Les mer

Hvordan påvirker forbrukslån din personlige økonomi?

Forbrukslån kan ha en betydelig innvirkning på din personlige økonomi, både på kort og lang sikt. Her er noen måter hvordan forbrukslån kan påvirke din økonomiske situasjon:

Les mer

Forbrukslån for studenter: Er det en god idè?

Forbrukslån kan virke som en enkel løsning for studenter som trenger ekstra penger til utgifter som studieavgifter, bøker eller bo- og levekostnader. Men er det egentlig en god idé for studenter å ta opp forbrukslån? Her er noen viktige faktorer å vurdere før du tar en beslutning:

Les mer

Forbrukslån og din kredittscore: Hvordan påvirker det din finansielle fremtid?

Din kredittscore spiller en viktig rolle i din finansielle fremtid, spesielt når du tar opp forbrukslån. Her er hvordan forbrukslån kan påvirke din kredittscore og hva du kan gjøre for å opprettholde en god kredittscore:

Les mer

Slik planlegger du din økonomi med forbrukslån

Planlegging av økonomien er essensielt for å ta vare på din finansielle helse. Forbrukslån kan være et nyttig verktøy i denne sammenhengen hvis de brukes riktig og med omtanke. Her er noen tips for å planlegge din økonomi med forbrukslån:

Les mer

Forbrukslån vs. kredittkort: Når bør du bruke hva?

Både forbrukslån og kredittkort kan være nyttige finansielle verktøy når du trenger ekstra penger, men det er viktig å forstå forskjellene mellom dem og når det er best å bruke hva. Her er noen sammenligninger mellom forbrukslån og kredittkort:

Les mer

Slik unngår du forbrukslånsfellene, og tar smarte lånevalg!

Forbrukslån kan være en nyttig løsning når du trenger ekstra økonomisk fleksibilitet, men det er viktig å unngå fellene som kan føre til økonomiske problemer. Her er noen tips for å unngå forbrukslån-fellene og ta smarte lånevalg:

Les mer

Kredittkort versus debetkort: Hva er forskjellen?

Når det kommer til å velge mellom kredittkort og debetkort, er det viktig å forstå forskjellene og hvordan de påvirker økonomien din. Her er noen forskjeller mellom kredittkort og debetkort:

Les mer

Slik unngår du kredittkortsvindel

Kredittkortsvindel er et reelt problem som kan føre til økonomisk tap og stress for forbrukerne. Her er noen tips for å unngå å bli offer for kredittkortsvindel:

Les mer

Kredittkort og personvern: Hva du bør vite

Når du bruker kredittkort, er det viktig å være oppmerksom på personvernet ditt og hvordan kredittkortselskapene håndterer informasjonen din. Her er noen ting du bør vite om kredittkort og personvern:

Les mer

Fordeler og ulemper med kredittkort

Kredittkort kan være nyttige finansielle verktøy, men de har også sine fordeler og ulemper. Her er noen av dem:

Les mer

Refinansiering av boliglån – en vei til økonomisk stabilitet

For mange mennesker er boliglånet den største økonomiske forpliktelsen de noensinne vil ha. Det er vanlig å ha et boliglån med en lang løpetid, og den månedlige betalingen kan utgjøre en betydelig del av husholdningsbudsjettet. Når økonomiske utfordringer oppstår, kan refinansiering av boliglån være en sti mot økonomisk stabilitet. I denne artikkelen vil vi utforske hva refinansiering av boliglån innebærer og hvordan det kan påvirke din økonomiske situasjon.

Les mer

Forbrukslån vs sparekonto: Når skal du låne og når skal du spare?

Å velge mellom å ta opp et forbrukslån eller bruke sparepengene kan være en vanskelig beslutning. Her er noen situasjoner der det kan være mer hensiktsmessig å låne, og andre situasjoner der det kan være bedre å spare:

Les mer

Slik finansierer du din drømmeferie med forbrukslån

Drømmer du om en uforglemmelig ferie, men har ikke nok penger til å realisere den akkurat nå? Et forbrukslån kan være løsningen for å finansiere din drømmeferie. Her er noen tips for å bruke forbrukslån til å planlegge drømmeferien din:

Les mer

Slik forbedrer du din kredittscore for bedre forbrukslån

En god kredittscore er en viktig faktor for å få gode vilkår på forbrukslån. Långivere bruker kredittscoren din for å vurdere din kredittverdighet og bestemme renten du vil få på lånet. Her er noen tips for å forbedre din kredittscore og få bedre betingelser på forbrukslån:

Les mer

Tips for ansvarlig bruk av forbrukslån

Å ta opp et forbrukslån krever ansvarlig bruk og nøye planlegging. Her er noen tips for å bruke forbrukslån på en ansvarlig måte:

Les mer

Forbrukslån vs. kredittkort – hva bør du velge?

Når du trenger ekstra økonomisk støtte, kan både forbrukslån og kredittkort være aktuelle alternativer. Mens kredittkort gir deg en fleksibel kredittramme som du kan bruke etter behov, gir forbrukslån deg en større lånesum til faste avdrag. Det er viktig å vurdere dine behov og tilbakebetalingsevne før du tar en beslutning. Hvis du planlegger større utgifter, kan forbrukslån være mer gunstig med sin faste rente og nedbetalingsplan.

Les mer

Hva er renten på et forbrukslån?

Renten på forbrukslån kan variere avhengig av lånebeløpet, nedbetalingstiden og din kredittverdighet. Generelt har forbrukslån en høyere rente sammenlignet med lån med sikkerhet, siden det er et usikret lån. For å få lavere rente, kan det være lurt å forbedre din kredittscore og sammenligne tilbud fra forskjellige långivere. Husk at en lavere rente kan hjelpe deg med å spare penger over lånets løpetid.

Les mer

Hvordan finne det beste forbrukslånet for deg?

Når du ser etter det beste forbrukslånet, er det viktig å sammenligne forskjellige tilbud. Ta hensyn til renten, gebyrer, nedbetalingstid og lånebeløp. En låneformidler kan hjelpe deg med å få tilbud fra flere banker, slik at du kan sammenligne og velge det lånet som passer dine behov. Vurder også din egen økonomiske situasjon før du tar opp et lån, og sørg for at du har evne til å tilbakebetale det i henhold til avtalen.

Les mer

Spar penger med forbrukslån refinansiering

Forbrukslån refinansiering er en smart måte å redusere månedlige kostnader på. Ved å samle smålån og kredittkortgjeld i ett lån, kan du dra nytte av lavere rente og lengre nedbetalingstid. Dette kan gi deg bedre oversikt over økonomien og frigjøre mer penger til andre formål. Hvis du har flere dyre smålån, kan det være lurt å vurdere refinansiering for å redusere renteutgiftene og forenkle økonomien din.

Les mer

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Som med ethvert lån, har forbrukslån både fordeler og ulemper. Fordelene inkluderer enkel tilgang til penger, rask søknadsprosess og muligheten til å bruke pengene til hva du vil. Ulempene kan være høyere rente sammenlignet med lån med sikkerhet og mulig risiko for økonomiske utfordringer hvis du ikke tilbakebetaler lånet i tide. Det er viktig å vurdere disse faktorene nøye før du tar opp et forbrukslån.

Les mer

Slik søker du forbrukslån på nettet

Å søke om forbrukslån har aldri vært enklere takket være nettbaserte låneformidlere og banker. Du kan nå enkelt fylle ut en søknad online fra komforten av ditt eget hjem. Prosessen er rask, og du kan motta tilbud fra ulike långivere innen kort tid. Ved å benytte deg av nettbaserte tjenester, kan du sammenligne lånevilkår og velge det beste tilbudet som passer dine økonomiske behov.

Les mer

Få kontroll over økonomien med forbrukslån

Forbrukslån kan være en redningsplank når uventede utgifter oppstår eller når du ønsker å realisere drømmene dine. Dette lånet gir deg muligheten til å låne et beløp uten å stille sikkerhet, slik at du kan bruke pengene til akkurat det du trenger. Enten det er en planlagt ferie, en nødvendig oppussing eller å refinansiere annen gjeld, gir forbrukslån deg fleksibiliteten du trenger.

Les mer

Ting du ikke visste om kredittkort

De aller fleste kjenner til både hvilke typer kredittkort som finnes, og hvilke bruksområder de har, men som regel stopper det også der.

Les mer

Strømleverandører

Det er et hav av strømleverandører på markedet, så hvem skal du velge for best mulig pris?

Les mer

Bytte strømleverandør

Vurderer du å bytte strømleverandør? Det er kanskje ikke så dumt, fordi det kan være mye penger å spare – avhengig av hvilken strømleverandør du har på nåværende tidspunkt.

Les mer

Bytte strøm

Det er mange som ser etter muligheten til å bytte strøm. Årsaken til dette, er at det kan være mange penger å spare med noen enkle grep. Siden det er et fritt marked, er strømleverandøren forpliktet til å ta seg av alt det administrative – det er faktisk kjempeenkelt å bytte strøm!

Les mer

Billigste strømleverandør

Finn billigste strømleverandør og gjør lommeboken din en tjeneste. Det er så stor konkurranse i strømbransjen, at det raskt kan lønne seg å skifte over til en annen leverandør. Avhengig av hvilken avtale du ønsker, er det fullt mulig å skifte over til en billigere strømleverandør – og det er til og med helt gratis.

Les mer

Billig strøm

Billig strøm er noe alle vil ha, noe som kanskje ikke er så overraskende, men hvordan finner du fram til de gunstige prisene og avtalevilkår?

Les mer

Beste strømtilbud

Finn beste strømtilbud på markedet med noen enkle klikk. Det er overraskende enkelt å sammenligne strømleverandører og, hvis du ikke har bindingstid på nåværende strømavtale, er det like enkelt å skifte over til en annen – med et bedre strømtilbud.

Les mer

Hvordan vet jeg at jeg får utbetalt korrekt feriepengebeløp?

Det kan tidvis være vanskelig å holde oversikten over hva man kan forvente å få utbetalt i feriepenger når den tid kommer, men i utgangspunktet kan man beregne 10,2 % av brutto inntekt gjennom inntektsåret. Dette er det vanligste for arbeidstakere med fire uker ferie, og 12 % hvis man har fem. Arbeidstakere over 60 år har en sats som begynner på minimum 12,5 %, eller 14,3 % i de tilfeller det tas ut seks uker ferie totalt.

Les mer

Hva hvis arbeidsgiveren ikke kan betale feriepenger?

En gang i mellom skjer det dessverre at en arbeidsgiver ikke ser seg mulig til å utbetale hverken lønn eller feriepenger til arbeidstakerne sine. Dette kan det være flere årsaker til, men de vanligste er nedgangstider hvor likviditeten settes under press, eller andre underliggende årsaker gjør at bedriften ikke disponerer de økonomiske midlene som kreves for å gjennomføre disse utbetalingene.

Les mer

Hva hvis arbeidsgiveren nekter å betale feriepenger?

Feriepenger er en slags «tvungen» oppsparing som arbeidsgiver gjør for sine ansatte slik at de har et beløp å klare seg for i forbindelse med avvikling av ferie. Dette fordi arbeidstakeren i utgangspunktet ikke har lønn i ferieperioden, og for å sikre seg at det blir spart opp midler til dette er dette noe arbeidsgiveren er lovpålagt å gjøre.

Les mer

Får alle feriepenger?

I utgangspunktet skal alle som arbeider i Norge få utbetalt feriepenger av arbeidsgiver ved avvikling av ferie. Det er imidlertid noen få unntak, som for eksempel i de tilfeller hvor arbeidsgiveren ikke får utbetalt lønn, men får honorar, og i de tilfeller annet er avtalt, enten i forbindelse med særavtaler eller tariffavtaler som tilsier dette skal være mulig å fravike.

Les mer

Hva er feriepengeprosenten?

Alle som arbeider og mottar lønn, har rett til feriepenger. Feriepengene beregnes ut fra brutto inntekt i det foregående arbeidsåret, også kalt opptjeningsår, og utbetales vanligvis i forbindelse med avvikling av ferie. Tanken bak feriepengene er at disse skal erstatte lønnen den måneden ferien avvikles, slik at arbeideren ikke ville lide unødig last i denne perioden.

Les mer

Ferie uten feriepenger?

Visste du at det faktisk er fastslått ved lov at alle arbeidstakere ansatt i norske bedrifter i Norge ikke bare har rett til, men faktisk også plikt til å holde ferie? Dette gjelder også i de tilfeller hvor en arbeidstaker skifter arbeidsgiver i løpet av et ferieår, og det er faktisk så strengt at en arbeidsgiver kan bli erstatningspliktig dersom det ikke legges til rette for at arbeidstakeren kan holde ferie, og da fortrinnsvis tre sammenhengende uker i tidsrommet mellom 1. juni og 30. september.

Les mer

Feriepenger ved oppsigelse

De fleste arbeidsforhold tar før eller siden slutt, være seg arbeidstakeren ønsker å skifte jobb, arbeidsgiveren selger eller legger ned bedriften og må si opp alle ansatte, arbeidstakeren går av med pensjon, eller at enten arbeidsgiver eller arbeidstaker av en eller annen grunn selv ønsker å avvikle arbeidsforholdet. Med en ordinær oppsigelse fra en av partene.

Les mer

Feriepenger ved jobbytte

Ønsker man å skifte jobb, går av med pensjon eller av andre årsaker avslutter et arbeidsforhold midt i et ferieår, har man rett til å få utbetalt feriepengene ved siste ordinære lønningsdag før arbeidsforholdet avsluttes. Velger man å benytte seg av denne retten skal det i følge ferieloven trekkes skatt av dette beløpet, men velger man som arbeidstaker å vente inntil neste ferieår, altså det året ferien skulle ha vært avholdt dersom man ble i arbeidsforholdet, skal pengene utbetales uten at det trekkes skatt av dem.

Les mer

Hvordan beregnes feriepenger?

For å kompensere for den lønnen man ikke får når man har ferie, har man kommet frem til konseptet med feriepenger. Dette er en slags tvungen oppsparing som trekkes direkte fra lønnen gjennom et arbeidsår, slik at man ikke selv behøver å tenke på å legge til side til den perioden i året man ikke får utbetalt ordinær lønn, nemlig i ferien.

Les mer

Hva er feriepenger?

Feriepenger er veldig forenklet fortalt penger som er beregnet å brukes i forbindelse med ferie, da alminnelig lønn ikke blir utbetalt.

Les mer

Må man bruke skattepengene på noe spesielt?

Selv om de fleste nok prøver å betale korrekt beløp i skatt, hender det likevel man enten betaler for lite eller for mye, noe som må kompenseres for i forbindelse med det årlige skatteoppgjøret. Da må man innberette alt hva man har tjent gjennom året, hvilke utgifter man har hatt, og eventuelle lån og annen gjeld må oppgis. Basert på disse opplysningene beregnes det hvor mye man skal betale i skatt, ofte en viss prosentdel av brutto inntekt.

Les mer

Når kommer skatteoppgjøret?

Har skatteoppgjøret vist at du skal ha igjen skattepenger men tiden går og ingenting dukker opp? Dette kan det være flere årsaker til, og vi skal her se nærmere på noen av de vanligste.

Les mer

Betale for mye skatt?

Det er alltid gledelig når det dukker opp penger man ikke hadde forventet å få, og skattepengene er gjerne av en slik art. Fordelen med dette er at det faktisk er penger man selv har spart i form av for mye betalt skatt, og på den måten får en uforventet overraskelse av den positive sorten.

Les mer

Hvorfor får man skattepenger?

Du har sikkert kjent på spenningen når det nærmer seg skatteoppgjøret, og kanskje hatt en aldri så liten klump i magen også. Vil du få igjen, eller måtte betale? Heldigvis er dette forholdsvis lett å holde styr på i dagens digitale verden, men likevel er det en del som faktisk feilberegner – og får seg en overraskelse. Være seg av positiv eller negativ art.

Les mer

Hva er skattepenger?

Skattepenger er kort fortalt penger som innbetales til myndighetene i form av skatt på inntjente midler. I «gamle dager» var skatt som regel begrenset til varer eller andre verdier man hadde, være seg man var kornbonde eller jeger, alle måtte bidra til statskassen med deler av det man hadde.

Les mer

Forskuddsskatt forklart 2

Forskuddsskatt er i utgangspunktet ment som et virkemiddel til å hjelpe firmaer med å betale den årlige skatten sin i mindre rater på forhånd, slik at myndighetene for det første sikrer seg at disse skattepengene faktisk blir innbetalt, og for at beløpene ikke skal vokse seg for store for spesielt mindre bedrifter å håndtere. Hvilket har vært den direkte årsaken til at mange mindre bedrifter må legge ned allerede i oppstartfasen, rett og slett fordi de ikke har vært flinke nok til å budsjettere forventede inntekter, eller ikke har lagt til side nok midler til å betale forskuddsskatt med.

Les mer

Forskuddsskatt forklart 1

Alle som driver virksomhet i Norge skal betale skatt av overskuddet. Dette foregår på den måten at firmaet skal betale det som kalles forskuddsskatt, som er som navnet tilsier en skatt man betaler på forskudd. Denne skatten betales i fire rater årlig for ansvarlige selskap og enkeltpersonforetak, men bare to ganger for aksjeselskap.

Les mer

Hvem skal betale forskuddsskatt?

Enhver som driver norskregistrert virksomhet i Norge skal betale forskuddsskatt i Norge. Dette er uavhengig om hvorvidt man driver et ansvarlig selskap (ANS) eller enkeltpersonforetak.

Les mer

Hvordan beregnes forskuddsskatt?

Enhver som driver næring i Norge vil utvilsomt komme i kontakt med begrepet forskuddsskatt. Forskuddsskatten er den skatten bedrifter og andre næringsdrivende innbetaler til staten, og som navnet tilsier betales dette på forskudd til fastsatte terminer. Disse terminene er 15. mars, 15. mai, 15. september og 15. november, og er ufravikelige. Hvilket betyr at dersom man ikke overholder fristen til en av dem, forfaller alle med umiddelbar virkning.

Les mer

Hva er forskuddsskatt?

Forskuddsskatt er kort fortalt en skatt man betaler på forskudd, ut fra antatt inntekt i løpet av et inntektsår. Det er kun næringsdrivende som betaler forskuddsskatt, og denne beregnes ut fra hva som er forventet overskudd i driftsåret. Dette er en ordning myndighetene i form av Skatteetaten har utarbeidet for å sikre innbetaling av skatt, av aktører som ikke har en arbeidsgiver å forholde seg til, som trekker og innbetaler skatten for dem. Hvilket bidrar til at myndighetene sikres at hele, eller deler av, inntektsskatten betales før årets skatteoppgjør foreligger.

Les mer

Restskatt forklart, del 2

Visste du at den norske stat til enhver tid har utestående i overkant av 20 milliarder kroner i manglende innbetaling av skatt – såkalt restskatt? Når man så tenker på at dette skal fordeles på rundt én million skattebetalere, så er det ikke akkurat små beløper det er snakk om.

Les mer

Restskatt forklart, del 1

For mange er restskatt synonymt med en mindre hyggelig opplevelse, men for andre kan det faktisk være en glede og tegn på at man har gjort noe riktig. Restskatt er som kjent en skatt man burde ha betalt, men av forskjellige grunner ikke har gjort det, og noe som må betales for å opprettholde skattebalansen i forhold til hva man tjener og hva man skal betale i skatt.

Les mer

Utsette betaling av restskatt

Det å få restskatt kan for de fleste av oss være forventet, og noe vi er forberedt på. Derfor kan det være fornuftig å legge til side midler til å betale denne restskatten når kravet kommer, men har man ikke det, eller forventer ikke restskatt, kan man lett komme i en situasjon hvor man enten må finne finansiering til å kunne betale restskatten, eller man kan be skattemyndighetene om utsettelse.

Les mer

Hvordan beregnes restskatt?

For å vite hvordan man beregner restskatt er det viktig man vet hvordan skatten beregnes i utgangspunktet. Satt litt på spissen kan man si at alt man tjener skal det betales skatt av, og da ofte beregnes dette ut fra en prosentsats, eller man kan ha en tabell som utgangspunkt.

Les mer

Hva er restskatt?

Vanligvis er det arbeidsgiver som sørger for innbetaling av skatt, men i enkelte tilfeller kan man ha flere arbeidsgivere, eller man kan drive selvstendig næringsdrift ved siden av et ordinært ansettelsesforhold. Man kan også risikere restskatt dersom man selger aksjer og får en gevinst av dette, eller driver med utleie. Begge disse to sistnevnte skal føres på selvangivelsen i forbindelse med skatteoppgjøret.

Les mer

Kontakt oss

Braadland AS
Parkvegen 5
N-4706 Vennesla